Składniki:

  • 1 duży plaster piersi z indyka /30cmx20cmx1cm/
  • 1 słoiczek nadziewanych oliwek Firma Bracia Urbanek
  • Sól, pieprz
  • Kilka łyżek masła
  • 1 szklanka białego wina
  • Oliwa z oliwek

rolada z indyka z oliwkamiPrzygotowanie:

Plaster indyka wkładamy do foliowego woreczka i rozbijamy tłuczkiem z obu stron. Smarujemy masłem, nacieramy solą i pieprzem i przy jednej krawędzi układamy oliwki. Całość zwijamy, tworząc roladę i spinamy lub związujemy sznurkiem. Podsmażamy 4-5 minut z każdej strony na oliwie a następnie wkładamy, razem z powstałym sosem do foliowego rękawa, dolewamy wino, zawiązujemy i pieczemy ok. 45minut w temp. 200 stopni.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF