Składniki ciasta:

  • ok. 1,5 szklanki mąki
  • ½  szklanki zmielonych orzechów włoskich
  • ½ szklanki cukru
  • ½ szklanki płynnego miodu
  • 1/3 szklanki karobu lub kakao
  • 6 żółtek
  • szklanka gorącej wody
  • 150g masła
  • laska wanilii
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżeczki przyprawy do piernika
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej

I dodatkowo:

  • słoiczek powideł śliwkowych Firma Bracia Urbanek
  • polewa czekoladowa
  • ulubiona posypka

Przygotowanie:

Naturalne Gotowanie - orzechowo-miodowe trójkątyWszystkie składniki ciasta mieszamy a następnie rozsmarowujemy na grubość ok. 1,5cm na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 15 minut w temp. 180 stopni.

Po upieczeniu ciasto kroimy na dwa prostokąty, blaty przekładamy powidłami a następnie wycinamy foremką dowolne kształty np. trójkąty. Każdy trójkąt oblewamy gorącą polewą czekoladową i dekorujemy ulubioną posypką.

Więcej przepisów na: www.urbanek.com.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF