Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki
  • ¾ szklanki cukru
  • 1 łyżka kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 jajko
  • ½ tabliczki startej, gorzkiej czekolady
  • 1 szklanka mleka
  • ½ szklanki oleju
  • 1 słoiczek powideł śliwkowych Firma Bracia Urbanek

Naturalne Gotowanie Muffinki czekoladowe wypełnione powidłamiPrzygotowanie. Olej mieszamy z mlekiem i jajkiem a następnie z cukrem, kakao, proszkiem do pieczenia, mąką, sodą oczyszczoną i kawałkami czekolady. Całość intensywnie mieszamy. Do każdej foremki wkładamy 1 łyżeczkę powideł i zalewamy gotową masą do ¾ wysokości. Pieczemy ok. 20-25 minut w temp. 180 stopni.

Więcej przepisów na: www.urbanek.com.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF