Składniki:

  • 6 jajek
  • ¾ szklanki mąki
  • ¼ szklanki mąki ziemniaczanej
  • 1 szklanka cukru
  • 1 słoiczek jabłek prażonych Firma Bracia Urbanek
  • cynamon
  • liście  świeżej mięty do dekoracji

Naturalne Gotowanie - kwadraty biszkoptowe z jabłkiem prażonym i cynamonemPrzygotowanie. Białka ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy cukier. Żółtka mieszamy z mąką (możemy dodać mniej mąki, biszkopt będzie wtedy bardziej puszysty). Do mieszanki dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy łyżką. Masę wykładamy na wyłożoną papierem, prostokątną formę do pieczenia. Wysokość ciasta powinna mieć ok.2 cm grubości. Pieczemy ok.25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180stopni.

Gotowy i ostudzony biszkopt przekrawamy na 2 części. Pierwszy blat biszkoptowy smarujemy grubą warstwą jabłek prażonych, przekładamy kolejną warstwą ciasta i wkładamy do lodówki na 1h. Przed podaniem posypujemy obficie cynamonem i dekorujemy listkiem mięty.

Więcej przepisów na: www.urbanek.com.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF