Pożywna, sycąca przekąska idealna zarówno na pierwsze jak i na drugie śniadanie. Doskonała zarówno do pracy jak i do szkoły. Z prawdziwego chleba bez sztucznych dodatków i warzyw, konserwowanych naturalnym octem a nie esencję octową.

Chleb na zakwasie, prawdziwe masło, szynka oraz doskonałej jakości warzywa konserwowe mogą sprawić, że nawet zwyczajna kanapka będzie miała mnóstwo wartości odżywczych.

Naturalne gotowanie - kanapki z warzywamiSkładniki na 8 kanapek:

  • 8 kromek chleba na zakwasie
  • 8 łyżeczek masła
  • 8 plastrów żółtego sera
  • 8 plastrów dowolnej szynki
  • 2-3 sztuki papryki konserwowej Firma Bracia Urbanek
  • 2-3 sztuki ogórka kwaszonego lub konserwowego Firma Bracia Urbanek
  • Natka pietruszki

Przygotowanie. Każdą kromkę smarujemy masłem i kładziemy na niej plaster szynki i plaster żółtego sera. Dekorujemy pokrojoną w paseczki papryką i natką lub plastrami ogórków.

Więcej przepisów na: www.urbanek.com.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF