Składniki na 2 osoby:

  • pół szklanki kaszy jaglanej
  • słoiczek jabłek prażonych Firma Bracia Urbanek
  • 50g masła
  • dwie garście płatków migdałów
  • 4 łyżki  dowolnego miodu lub syropu klonowego

Naturalne Gotowanie - jabłko prazone z kaszą jaglaną i migdałamiPrzygotowanie. Kaszę jaglaną przelewamy wrzątkiem na sitku a następnie gotujemy w garnku z 1,5 szklanki wody przez ok. 10 minut. Dodajemy masło, mieszamy, zdejmujemy z ognia i zostawiamy pod przykryciem kolejne 10 minut. Kiedy kasza będzie gotowa, wykładamy ją na talerze, na wierzch kładziemy  jabłka prażone i migdały. Całość polewamy miodem lub syropem klonowym.

Więcej przepisów na: www.urbanek.com.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF