Składniki:

  • ok. 2 szklanki mąki
  • ½ szklanki cukru
  • ½ szklanki płynnego miodu
  • 1/3 szklanki karobu lub kakao
  • 6 żółtek
  • szklanka gorącej wody
  • 150g masła
  • laska wanilii
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżeczki przyprawy do piernika
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • nadzienie: słoiczek powideł śliwkowych Firma Bracia Urbanek

Naturalne Gotowanie - ciasto piernikowe z powidłamiPrzygotowanie:

Wszystkie składniki mieszamy. W razie potrzeby dodajemy więcej mąki. Do natłuszczonej i oprószonej mąką formy wykładamy połowę ciasta a następnie na wierzch cały słoiczek powideł. Przykrywamy resztą ciasta. Pieczemy ok.45 minut w temp 180 stopni.

Więcej przepisów na: www.urbanek.com.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF