Składniki:

2 szklanki startej na drobnych oczkach marchwi

4 łyżki mielonych ziaren siemienia lnianego

1 szklanka ciepłej wody

1,5 szklanki mąki

½ szklanki cukru

½ słoiczka powideł Firma Bracia Urbanek

1 szklanka oleju

miąższ z wydrążonej laski wanilii

2 łyżeczki przyprawy do pierników

2 łyżeczki proszku do pieczenia

garść suszonej żurawiny

garść rodzynek

duża garść pokruszonych orzechów włoskich

Naturalne Gotowanie - ciasto marchewkowePrzygotowanie:

Siemię lniane zalewamy ciepłą wodą, powyżej objętości ziaren i moczymy 15 minut a następnie mieszamy ze składnikami ciasta, na koniec dodając bakalie. W razie potrzeby dodajemy więcej wody. Masę wylewamy do formy i pieczemy 40 minut w temp 180 stopni. Ozdabiamy dowolną posypką.

Więcej przepisów na: www.urbanek.com.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF