Naturalne Gotowanie – Buraczki czerwone do obiadu
Składniki;
- 2 słoiki buraczków tartych Firma Bracia Urbanek
- 1 duża papryka czerwona
- 2 łyżki mąki
- kilka łyżek oliwy z oliwek
- sól, cukier, ocet lub kwasek cytrynowy do smaku
- ok. pół szklanki wody
- natka pietruszki do dekoracji
Przygotowanie: paprykę kroimy w kostkę i przesmażamy na oleju a następnie dodajemy do buraczków. Doprawiamy cukrem, solą i octem lub kwaskiem cytrynowym tak, aby otrzymać słodko-kwaśny smak.
Na patelni rumienimy mąkę z oliwą a następnie wlewamy trochę zimnej wody tak, aby powstał sos. Jeżeli jest za gęsty dolewamy więcej wody, intensywnie mieszając. Buraczki mieszamy z sosem i dusimy przez chwilę na małym ogniu. Dekorujemy natką pietruszki. Podajemy jako dodatek do dań mięsnych.
Więcej przepisów na: www.urbanek.com.pl
Dodaj komentarz