jajecznica_z_papryka_konserwowa_urbanekSkładniki dla 1 osoby:

  • 3 jajka
  • 2-3 papryki konserwowe Firma Bracia Urbanek
  • 2 duże łyżki sałatki szwedzkiej Firma Bracia Urbanek
  • Sól, pieprz do smaku
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka szczypiorku

Przygotowanie. Paprykę i sałatkę odsączamy z zalewy. Paprykę kroimy w paski i łączymy z ogórkami z sałatki szwedzkiej. Jajka roztrzepujemy z solą i pieprzem a następnie łączymy z warzywami.  Masę wylewamy na rozgrzane masło, intensywnie mieszając. Smażymy na niewielkim ogniu. Po ok. 3 minutach jajecznica powinna być gotowa.

Podajemy na patelni lub przekładamy na talerz. Dekorujemy pokrojonym szczypiorkiem.

Więcej przepisów na: www.urbanek.com.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF