Drób w Polsce uważany jest za podstawę wielu tradycyjnych dań. Kurczak z rożna, pieczony, duszony. Nieod dziś wiadomo, że po mięso drobiowe bardzo chętnie sięga niemal każdy z nas. Jest zdrowe, smaczne, zawiera dużo białka i jak żadne inne – skutecznie pomaga dbać o naszą figurę. W dobie żywności modyfikowanej, wszechobecnych konserwantów i chemicznych polepszaczy musimy jednak pamiętać, aby wybierać produkty o sprawdzonym pochodzeniu, o najwyższej jakości i świeżości.

nasz_kurczak_z logo_produktTaki właśnie jest NASZ KURCZAK, marka najwyższej jakości mięsa drobiowego.

  •    NASZ KURCZAK  to zbilansowany sposób karmienia
  •    NASZ KURCZAK  to nadzorowane  fermy i kontrola produkcji na każdym etapie
  •    NASZ KURCZAK  to hermetyczne opakowanie gwarantujące świeżość

NASZ KURCZAK proponuje Kurczaka w całości, bez podrobów, pakowanego hermetycznie, hodowanego bez antybiotyków, hormonów i stymulatorów wzrostu. Produkt posiada certyfikat QAFP zapewniający nadzór na każdym etapie produkcji.

Nasz Kurczak w całości to doskonała propozycja na świąteczny obiad, jak również na niedzielną rodzinną biesiadę.

Cena: 8,99 zł/kg

Produkt wyróżniony znakiem Poznaj Dobrą Żywność,przyznawanym przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi produktom o najwyższej jakości.

Upieczony kurczak będzie dumą każdej Pani Domu oraz ucieszy wszystkich członków rodziny. Przyrządzony w całości pozwoli w pełni zaspokoić nawet największe apetyty, a wysoka jakość i świeżość produktu zapewni pełnowartościowy i smaczny posiłek.

Smaczne i zdrowe przepisy znaleźć można na www.naszkurczak.pl

POMYSŁ NA KURCZAKA nie tylko w świątecznym wydaniu:

 Składniki:

  • 1 kurczak Nasz Kurczak
  • ½ szklanki oleju
  • 1 łyżeczka: tymianku, oregano, bazylii
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki
  • Sól i pieprz do smaku
  • 500 g ziemniaków
  • 1 cytryna

Sposób przygotowania:

Kurczaka posolić i przyprawić pieprzem do smaku. W misce przyrządzić marynatę: wymieszać olej, tymianek, oregano, bazylię, papryki oraz sok z połowy cytryny. Natrzeć kurczaka przygotowaną marynatą i odstawić do lodówki na minimum godzinę. Rozgrzać piekarnik do 200 0 C, włożyć kurczaka w brytfance, piec po około 15 minut z każdej strony. Zmniejszyć temperaturę do 140 0C, obłożyć plastrami ziemniaków i piec pod przykryciem około godziny polewając wytworzonym podczas pieczenia sosem. Aby uzyskać piękny aromat przed  pieczeniem do wnętrza kurczaka, włożyć gałązkę rozmarynu.

Czas przygotowania: 2,5 godziny

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF