Znany od zarania dziejów, lecz wciąż niedoceniany – ocet jabłkowy to wyjątkowy dodatek do różnego rodzaju dań. Jego szerokie zastosowanie w kuchni to jednak nie wszystko. Produkt ten oprócz licznych wartości odżywczych, posiada także wiele walorów zdrowotnych. Ocet jabłkowy marki Ponti to gwarancja najwyższej jakości wyrobu, którego dobroczynne właściwości zadbają zarówno o nadzwyczajne doznania smakowe, jak i prawidłowy stan naszego zdrowia.

ocet_jablkowy_PontiSkarbnica witamin i minerałów

Nie od dziś wiadomo, że jabłka zawierają mnóstwo witamin i tak jak inne owoce powinny być stałą częścią codziennego menu.
Esencją, która dostarczy naszemu organizmowi najcenniejszych wartości jabłek jest ocet jabłkowy. Wyprodukowany z cydru jabłkowego najwyższej jakości, 5% ocet jabłkowy marki Ponti zawiera aż 20 minerałów, które mają korzystny wpływ na nasze zdrowie, mi.in.: żelazo, magnez, potas, sód, a także witaminę A, C, E oraz witaminy z grupy B. Składniki zawarte w occie jabłkowym pomagają obniżyć poziom cholesterolu, wzmacniają system immunologiczny organizmu oraz wspierają zwalczanie alergii. Ponadto regularne spożywanie octu jabłkowego pobudza metabolizm, usprawnia perystaltykę jelit, a także zmniejsza stopień przyswajania i odkładania tłuszczu w komórkach. Z uwagi na te właściwości, stale rośnie popularność stosowania octu jabłkowego w wielu dietach wspomagających odchudzanie. Dzięki zawartości witaminy E, ocet jabłkowy marki Ponti pozwoli zadbać nie tylko o smukłą sylwetkę, ale również piękną cerę. Witamina E jest jednym z najsilniejszych przeciwutleniaczy, który pomaga w walce ze starzeniem się skóry.

Dla zdrowia, urody, ale i podniebienia

Świeży i lekko kwaskowy smak octu jabłkowego marki Ponti sprawia, iż jest on świetnym uzupełnieniem wielu potraw. W połączeniu z bulionem tworzy doskonałą marynatę do mięs, dzięki której staną się one przyjemnie kruche. Można także skropić nim rybę, co nada jej wykwintnego smaku. Ocet jabłkowy doskonale sprawdzi się także jako składnik sosów sałatkowych, np. popularnego sosu winegret. Z powodzeniem możemy także marynować w nim owoce i warzywa, ponieważ rewelacyjnie konserwuje żywność.

Należy cenić produkty uniwersalne, które znajdują zastosowane zarówno w kuchni jak i poza nią.  Bogaty w cenne składniki odżywcze, ocet jabłkowy Ponti to jeden z najwyborniejszych takich produktów. Stanowi zdrowy i niezwykle wartościowy dodatek co codziennych dań, a ponadto jest doskonałą odpowiedzią dla osób dbających o zdrowie i urodę.

Ocet jabłkowy marki Ponti

Pojemność: 500 ml

Cena rekomendowana: 10,99 zł

Po więcej informacji i inspirujących przepisów zapraszamy na stronę internetową: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF