By o dowolnej porze roku cieszyć się wyśmienitym zdrowiem, warto na stałe włączyć do codziennego menu dania zawierające mięso ryb. Receptą na wartościowy oraz smakowity posiłek stanie się tuńczyk w kawałku w sosie własnym lub w oliwie z oliwek marki Callipo. Ten niskokaloryczny oraz przepyszny specjał dostarczy nam cennych składników odżywczych oraz poszerzy nasze kulinarne horyzonty, stając się niezastąpionym dodatkiem wielu apetycznych dań.

1Zdrów jak ryba

Tuńczyk w kawałku marki Callipo nie tylko dostarczy nam dużej ilości niezbędnych dla zdrowia składników odżywczych, ale również pozwoli każdego dnia odkrywać nowe oblicze znanych i lubianych potraw.Jednym z najważniejszych elementów zdrowej i zbilansowanej diety są ryby, które stanowią cenne źródło białka oraz dostarczają organizmowi niezbędnych kwasów omega-3 oraz witamin A,D,E oraz z grupy B. Niestety ryby najczęściej pojawiają się w naszym menu pod postacią smażonych filetów, które nie tylko zawierają dużo niezdrowych tłuszczy, ale i stają się o wiele uboższe w składniki odżywcze. W przeciwieństwie do przygotowywanych na głębokim tłuszczu dań rybnych, tuńczyk marki Callipo przynieść może same korzyści dla naszego zdrowia i samopoczucia. Tuńczyk marki Callipo produkowany jest głównie z gatunku żóltopłetwego, którego różowe mięso odznacza się zwartą strukturą oraz niską kalorycznością. Zamrożone, bądź zanurzone w solance tuż po złowieniu, tuńczyki dostarczane przez markę Callipoodznaczają się zarówno walorami smakowymi, jak i odżywczymi. Ponadto wybór jedynie najlepszego gatunkowo mięsa, ściśle dopracowany proces produkcji oraz obróbka termiczna za pomocą pary wodnej, która pozwala zachować najcenniejsze składniki, dają gwarancję najwyższej jakości. Tuńczyk w kawałku marki Callipo może urozmaicić recepturę dań obiadowych, lekkich podwieczorków i koktajlowych przekąsek. Jego bogata nuta smakowa doskonale komponuje się z różnorodnymi makaronami – z sosami pomidorowymi, czy też z oliwą, pietruszką, czosnkiem i przyprawami. Ponadto treściwe kawałeczki dodadzą wyrazistości warzywnym sałatkom, a także posłużą za bazę dla intensywnego dressingu. Tuńczyk to również kultowy składnik pasty rybnej, która apetycznie prezentuje się na niedużych krakersach oraz ciekawy element takich egzotycznych rarytasów, jak sushi, quiche oraz quesadilla.

 Po więcej informacji i zainspirowanych zdrowym trybem życiaprzepisów zapraszamy na stronę internetową: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska

Tuńczyk w oliwie z oliwekmarki Callipow słoiczku

Gramatura:  80 g

Cena rekomendowana: 7,99 zł

Gramatura: 160 g

Cena rekomendowana: 14,99 zł

Tuńczyk w sosie własnym marki Callipow słoiczku

Gramatura:  80 g

Cena rekomendowana: 7,99 zł

Gramatura: 160 g

Cena rekomendowana: 14,99 zł

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF