Wielu smakoszy z pewnością przyzna, że mięso z tuńczyka należy do ścisłej czołówki wyjątkowo apetycznych i bogatych w składniki odżywcze specjałów. Marka Callipo podążając za rosnącymi oczekiwaniami odbiorców prezentuje tuńczyka w aż dwóch wariantach – w oliwie z oliwek oraz w sosie własnym. Każdy z nich wypełni nasze codzienne menu odrobiną nadmorskiej inspiracji, pozwalając cieszyć się nie tylko przepysznym posiłkiem, ale i znakomitym zdrowiem.

6Król oceanu

Tuńczyk marki Callipo to gwarancja najwyższej jakości oraz smaku. Jego produkcja zdominowana jest przez gatunek tuńczyka zółtopłetwego, który powszechnie ceniony jest za niskokaloryczne lekko różowe mięso o zwartej strukturze.  Zamknięte w słoiczku duże, soczyste porcje czystego mięsa pochodzą ze ściśle wyselekcjonowanych ryb, łowionych w zgodzie z zasadami chroniącymi morski ekosystem. Tuż po połowie tuńczyk jest zamrażany, jeszcze na pokładzie statku, a następnie przechowywany w solance, bądź w chłodni, co pozwala zachować w ich mięsie jak najwięcej cennych wartości odżywczych.

Na jakość produktów marki Callipo mają również wpływ kolejne etapy produkcji: począwszy od oczyszczania, filetowania i mycia,
a na gotowaniu na parze, próżniowym chłodzeniu oraz ręcznym pakowaniu skończywszy. O ich delikatności decyduje także finalny etap dojrzewania, pozwalający osiągnąć maksimum smaku. Estetyczne opakowanie w formie słoiczka pozwoli docenić wspaniałą jakość jednolitej porcji rybiego mięsa.

Tuńczyk marki Callipo dopasuje się do zróżnicowanych dań, niezależnie od pory dnia.
W zależności od preferencji możemy zdecydować się na bardziej sycącą wersję z oliwą z oliwek, bądź też sięgnąć po dedykowanego dla osób dbających o sylwetkę tuńczyka w sosie własnym. Spożywając regularnie mięso tuńczyka wzbogacimy naszą dietę o niezbędne dla zdrowia kwasy omega-3 i omega-6, białko, wapń oraz witaminy wzmacniające układ krwionośny, nerwowy, odporność, poprawiające wygląd skóry, a także wspomagające nasz wzrok i przemianę materii.

Menu pod znakiem ryby

Słoiczek tuńczyka marki Callipo pozwoli przygotować smaczny posiłek o każdej porze dnia.
Wczesnym rankiem energii dostarczą nam pożywne kanapki z pełnoziarnistego chleba z dodatkiem tuńczyka, sałaty i czarnych oliwek. W porze obiadowej doskonale sprawdzą się kotleciki z tuńczyka z cebulą i pikantnymi papryczkami, a także aromatyczny makaron z tuńczykiem w sosie stworzonym na bazie czosnku i pasty pomidorowej. Aby w zdrowy sposób zaspokoić wieczorny apetyt wystarczy odrobina tuńczyka w sosie własnym marki Callipo, puszka białej fasoli, pomidor i natka pietruszki skropiona sokiem cytrynowym. Ponadto produkt ten wzbogaci menu każdego przyjęcia, stając się apetycznym komponentem wyrazistej pasty, jak również urozmaicając klasyczne oblicze otwierających ucztę włoskich antipasti.

Bez względu na to jaki posiłek zdecydujemy się dopełnić dowolnym rodzajem tuńczyka marki Callipo zyskujemy pewność, że jego smak sprosta oczekiwaniom naszego podniebienia, a bogactwo wartości odżywczych nasyci nasz organizm dużą dawką zdrowia.

Po więcej informacji o pełnych zdrowia smakach i aromatach zapraszamy na stronę internetową: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska

Tuńczyk w sosie własnym w słoiczku marki Callipo

Pojemność: 160 g

Cena rekomendowana: 14,99 zł

Tuńczyk w oliwie z oliwek w słoiczku marki Callipo

Pojemność: 160 g

Cena rekomendowana: 14,99 zł

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF