Ważne uroczystości wymagają odpowiedniej oprawy stołu. Liczy się zarówno sposób jego nakrycia, jak i serwowane na nim dania. Wzmagający apetyt wygląd potraw, ich doskonały smak oraz wysoka jakość produktów, z których powstały to z pewnością priorytety dobrego gospodarza. Wszystkie te zalety łączy w sobie najnowsza propozycja firmy Aves, Kurczak nadziewany, idealny na wyjątkowe okazje.

 

Wspólny posiłek w gronie rodziny to niestety tradycja coraz rzadziej kultywowana. Szybkie tempo życia każdego z domowników i związane z tym zmienne pory powrotu do domu oraz odżywianie się w barach szybkiej obsługi, nie sprzyjają rodzinnym obiadom. Idealnym momentem na spędzenie czasu z najbliższymi są zatem imprezy okolicznościowe, w tym zbliżające się Święta Bożego Narodzenia. Świąteczna atmosfera pomaga w budowaniu relacji, a suto zastawiony ulubionymi potrawami stół staje się centrum życia rodzinnego. Z myślą o wszystkich ważnych w roku chwilach powstał kurczak nadziewany firmy Aves – wykwintne danie, które zanim nie zniknie z talerza, nie pozwoli nikomu przedwcześnie odejść od stołu.

 

„Jak znalazł” na świąteczny stół

 

Święta za pasem, zatem już teraz należałoby pomyśleć o przekąskach i daniach głównych, które w te wyjątkowe dni zaserwujemy naszym najbliższym.  Wigilijny jadłospis bazuje na potrawach tradycyjnych, zazwyczaj bezmięsnych. W pierwszy i drugi dzień świąt możemy pozwolić sobie z kolei na dania mięsne. Ich przygotowanie wielu osobom kojarzy się jednak z czasochłonną pracą. Warto więc w okresie świątecznym sięgnąć po wyroby garmażeryjne, takie jak bestseller z oferty firmy Aves. Głęboko mrożony, surowy Kurczak nadziewany jest gotowy do spożycia bezpośrednio po obróbce termicznej. Wystarczy wyjąć surowego kurczaka z zamrażarki i piec ok.90 min. w temp.180 stopni na tacce aluminiowej, w którą zapakowany jest produkt. Jeżeli zdecydujemy się najpierw rozmrozić kurczaka, należy piec go ok. 60 min. w piekarniku w temp. 180 stopni.

 

Elegancko i smacznie

 

W okolicznościowym jadłospisie nie powinno zabraknąć dań unikatowych, czyli takich które podkreślą uroczysty charakter ważnych chwil. Dobrym pomysłem, który z pewnością przypadnie do gustu naszym gościom będzie podanie nadziewanego kurczaka. Nadziewanie to jeden ze sposobów na uatrakcyjnienie potraw. Poprzez taką metodę kulinarną zwykły kurczak zyskuje na smaku i wyglądzie. Jednakże samemu nie jest łatwo przygotować tego typu posiłek. Kluczem do sukcesu jest dobór drogich składników, precyzji i przede wszystkim wolnego czasu. Z pomocą przychodzi firma Aves, w której bogatej ofercie znajdziemy pysznego Kurczaka nadziewanego, składającego się w 56 % z kurczaka z przepyszną skórką i w 44 % doskonałego farszu. Receptura farszu opiera się m.in. na połączeniu w odpowiednich proporcjach mięsa z ud kurczaka, skórki, wątróbki wieprzowej, mięsa drobiowego oraz aromatycznych przypraw. Farsz mięsny został zawinięty w płaty z fileta i skóry z kurczaka, a następnie zamrożony.  Warto wspomnieć, iż wszystkie zastosowane surowce spełniają normy i standardy Unii Europejskiej oraz pochodzą od sprawdzonych dostawców, a najlepszej jakości opakowanie (tacki aluminiowe i polietylenowe) zapewnia długi termin przydatności do spożycia.

Potrawa garmażeryjna – Kurczak nadziewany firmy Aves – może być serwowana jako danie główne do ziemniaków, bądź ryżu lub jako zimna przystawka doskonała do chleba. Najlepiej prezentuje się podana z warzywami, a łatwość w porcjowaniu umożliwia eleganckie ułożenie na półmiskach .

Wszystkim polskim konsumentom firma Aves życzy zdrowych, wesołych Świąt Bożego Narodzenia i oczywiście Smacznego!

 

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF