Makaron Muszla Duża Czanieckich Makaronów można przyrządzić na różne sposoby – świetnie sprawdza się nadziana farszem, w zapiekance, ale także podana z rozmaitymi sosami, zarówno mięsnymi, na bazie warzyw, grzybów lub serów. Dzięki semolinie Muszla Duża trudniej się rozgotowuje, a po ugotowaniu pozostaje sprężysta.

 


Oto łatwy przepis na wyjątkowe, kolorowe i zdrowe danie z makaronem:
Muszla Duże z cukinią, pomidorami i serem
250 g makaronu Muszla Duża firmy Czanieckie Makarony
1 cukinia
10 pomidorków koktajlowych
10 dag sera typu greckiego
1 ząbek czosnku
4 łyżki oliwy
kilka gałązek rozmarynu
pieprz

Makaron Muszle Duże ugotować na sposób al dente. Cukinię pokroić w podłużne plastry, pomidorki na połówki i podsmażyć na oliwie. Po chwili dodać posiekany czosnek i rozmaryn, podsmażać przez kilka minut. Do salaterki wsypać makaron, pomidorki i cukinię, a następnie ser pokrojony w kostkę. Doprawić do smaku pieprzem.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF