Składniki na 4 porcje:

MUFFINY:

20 dag ciemnej czekolady Toblerone + 35 g batonika Daim do nadziania

10 dag miękkiego masła

muffinki_brownies_2  4 jajka

10 dag drobnego cukru pudru

3 łyżki mąki

MUS:

karmelowy batonik Daim 56 g

5 dag serka mascarpone

5 dag kremowego serka typu Philadelphia

Przygotowanie:

Rozkrusz czekoladę Toblerone i stop w kąpieli wodnej, ucierając z masłem. Jajka zmiksuj z cukrem
na puch, delikatnie połącz z przesianą mąką i ostudzoną masą czekoladową. Blachę do muffinek wyłóż papilotkami. Napełnij je do połowy ciastem, do każdej włóż fragmenty pokruszonego wcześniej batonika Daim i dopełnij ciastem do 3/4 wysokości papilotek. Piecz 15 min w piekarniku rozgrzanym wcześniej do temp. 220°C. Przygotuj mus: pokruszony batonik Daim stop w kąpieli wodnej. Oba serki utrzyj dokładnie ze sobą, a następnie zmiksuje z ostudzoną masą karmelowo-czekoladową z batonika Daim. Mus przełóż do szprycy z gwiaździstą końcówką i wyciśnij na ostudzone muffiny.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF