Akademia Kurta Schellera to jedna z najbardziej cenionych szkół kulinarnych w Polsce, która stwarza szansę na naukę oraz zdobywanie wiedzy od najlepszych specjalistów i praktyków sztuki kulinarnej. Celem Akademii jest propagowanie doskonałej kuchni z różnych stron świata oraz ukazywanie nowego oblicza rodzimych potraw. Dla marek Kikkoman i TABASCO® – producentów najwyższej jakości produktów – są to naturalne obszary aktywności. Dlatego też obie marki postanowiły połączyć siły i wspólnie z Akademią Kurta Schellera zachęcać do poznawania nowych smaków i zapachów.

 

Kikkoman jest najbardziej znanym producentem naturalnie warzonych sosów sojowych na świecie. Natomiast TABASCO®to rodzinna marka z ponad 140-letnim doświadczeniem, która z powodzeniem odnosi sukcesy na arenie międzynarodowej. Najwyższa jakość, tradycja, odkrywanie odmiennej płaszczyzny smakowej to główne wartości firm, które idealnie korespondują z inicjatywą wsparcia Akademii Kurta Schellera. Dzięki temu współpraca jest satysfakcjonująca dla  każdej ze stron. „Nasze wieloletnie doświadczenie w tworzeniu naturalnych produktów o najwyższej jakości zaowocowało współpracą z jednym z niekwestionowanych mistrzów kuchni –  Kurtem Schellerem.” – mówi Monika Rucińska Brand Manager marek Kikkoman i TABASCO® na terenie Polski.

Firmy Kikkoman oraz TABASCO® są odpowiedzialne za produktowe wyposażenie zaplecza kulinarnego Akademii Kurta Schellera. Dzięki temu miłośnicy sztuki kulinarnej, profesjonaliści oraz adepci poznając  tajniki gotowania będą mieli szansę korzystać z najwyższej jakości produktów, takich jak: japońskie naturalnie warzone sosy sojowe Kikkoman oraz ostre przyprawy TABASCO®. Sosy sojowe stanowią dodatek do dań nie tylko w kuchni azjatyckiej. Sprawdzą się idealnie również w kuchni polskiej, gdyż z powodzeniem zastąpią sól i podkreślą walory smakowe każdej z potraw, nie tłumiąc aromatu poszczególnych składników. Z kolei marka TABASCO®zaopatrzy Akademię w przyprawy, produkowane na bazie ostrej czerwonej papryki z rodziny chili, soli i octu. Dzięki połączeniu produktów premium z fachową wiedzą i talentem mistrza kuchni profesjonaliści i entuzjaści gotowania na pewno znajdą w niej coś dla siebie.

 

Kurt Scheller jest dyplomowanym mistrzem sztuki kulinarnej, który od 2002 roku prowadzi z powodzeniem Akademię Kulinarną. Pod jego okiem szkolą się zarówno amatorzy jak również ci, którzy od wielu lat zajmują się gotowaniem. Kurt Scheller zdobył doświadczenie zawodowe na niemal wszystkich kontynentach zyskując uznanie wśród wielu autorytetów kuchni. Obecnie jest laureatem wielu prestiżowych nagród, m.in. w 2011 roku zdobył prestiżową nagrodę – Hermesa w kategorii Osobowość Gastronomii.  Ponadto jest jurorem w licznych konkursach kulinarnych i doradcą w dziedzinie kulinarnej.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF