Po wielomiesięcznym procesie komponowania nowej oferty, poszukiwaniu inspiracji smakowych, degustacji i selekcji różnorodnych konceptów, 20 marca COSTA COFFEE zaprezentowała nową wiosenną ofertę. Ulubiona kawa przygotowywana na bazie mleka bez laktozy, rozpływające się w ustach bezglutenowe Ciasto Czekoladowe, a także gęsty Jogurt naturalny z owocowym puree i chrupiącym musli – to najnowsze propozycje marki COSTA COFFEE dostępne od początku wiosny w kawiarniach CHI Polska.

COSTA COFFEE_Bezglutenowe Ciasto Czekoladowe_LR– Kreując nową ofertę, wychodzimy od konceptu kampanii sezonowej – idei i smaków, wokół których chcemy  ją zbudować. Przez cały rok zbieramy inspiracje z rynku. Uczestniczymy w ważnych wydarzeniach branżowych – m.in. organizowanych co dwa lata, prestiżowych paryskich targach SIAL, analizujemy sygnały płynące od Gości COSTA COFFEE, rozmawiamy z naszymi dostawcami. Głównym kryterium doboru – nawet w przypadku produktów niszowych – jest jednak zawsze jakość: smaku, wyglądu, a także jej ocena przez Klienta.
W ten sposób powstały trzy nowe linie wprowadzone wiosną przez COSTA COFFEE: Lekkości samopoczucia, Lekkości sylwetki i Lekkości smaku –
powiedziała Jolanta Borowska, Dyrektor Marketingu, CHI Polska.

Pierwszą linię „Lekkość samopoczucia” wyróżnia możliwość przygotowania ulubionej kawy COSTA COFFEE  na bazie mleka bez laktozy. Analogicznie, jak w przypadku mleka sojowego i odtłuszczonego, zamiana na wariant mleka bez laktozy jest nieodpłatna. COSTA COFFEE rozszerza menu także o kolejną propozycję produktu bezglutenowego. Już od 20 marca w kawiarniach będzie można zamówić rozpływające się w ustach bezglutenowe Ciasto Czekoladowe. Jest to kolejny ‒ obok batonika Brownie z belgijskiej czekolady i migdałów ‒ bezglutenowy deser w ofercie kawiarni COSTA COFFEE.

COSTA COFFEE_Jogurt naturalny z owocowym puree i musli_LRŚledząc i analizując rynek oraz preferencje konsumentów, COSTA COFFEE sukcesywnie rozszerza menu, oferując kolejne produkty typu light. W ramach linii „Lekkość sylwetki” nie mogło zabraknąć kultowej, niskokalorycznej kawy Viva Vanilla. W tym sezonie dostępna będzie zarówno na ciepło, jak i w mocno orzeźwiającej wersji lodowej. Rarytasem kuszącym smakoszy dbających o linię będzie puszysty Sernik light na zimno z porzeczkami i malinami (w 100 g deseru znajduje się jedynie 5 proc. tłuszczu). Na czele linii „Lekkość smaku” powstała niezwykle aromatyczna Tukan CHAI Caffè Latte o egzotycznym smaku mango. Spragnionym niesamowitych doznań kulinarnych polecamy kruchy Tort bezowy, przełożony aksamitnym kremem z dodatkiem żurawiny. Propozycje idealne na śniadania, jak i lekką przekąskę w ciągu dnia otwierają kolejne nowości przygotowywane w kawiarniach przez baristów COSTA COFFEE – aksamitny, gęsty Jogurt naturalny z owocowym puree i chrupiącym musli oraz wypiekany na miejscu w kawiarni Croissant z twarożkiem ze szczypiorkiem.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF