Sezon weekendowych wycieczek za miasto rozpoczął się już na dobre. Coraz częściej wybieramy właśnie taką formę spędzania wolnego czasu. Nieodłącznym elementem wypraw jest prowiant przygotowywany na podróż. Niezależnie od tego czy planujemy długi wyjazd czy piknik w pobliskim parku, ustalenie odpowiedniego menu jest kwestią niezwykle ważną.

Olewnik_Perfekcyjna krakowska suchaBy sprawnie przygotować się do takiego wydarzenia, warto pomyśleć o wszystkich szczegółach już parę dni przed planowanym wyjazdem Na liście rzeczy ważnych powinny znaleźć się przysmaki, które chcemy zabrać, niezbędne dodatki, dzięki którym podamy posiłek w komfortowych warunkach. Pamiętajmy także, że spędzanie czasu na świeżym powietrzu wzmaga apetyt. Dlatego zadbajmy o odpowiednią ilość jedzenia.

W tradycyjnym menu każdego podróżnika, swoje zasłużone miejsce mają kanapki. Z wędliną, serem, wypełnione ulubionymi warzywami, z dodatkiem sosów i przypraw zaspokoją głód, a także będą doskonałym elementem pikniku. Jednak przygotowując taki posiłek, powinniśmy wybrać produkty, które nie tylko mają doskonały smak, ale także dobrze zniosą podróż, nawet w nagrzanym słońcem samochodzie i wciśnięte w plecak podróżny.

Wybierając wędlinę do kanapki powinniśmy pamiętać o podstawowej rzeczy. W trakcie spędzania czasu poza domem nie mamy dostępu do lodówki, która pomoże zachować świeżość przygotowanego jedzenia. Dlatego starajmy się wybierać takie produkty, o których jakość i sposób przechowywania nie będziemy musieli się martwić. Dodatkowo wybierzmy taką wędlinę, która będzie sucha. Soczyste wędliny, o ile doskonale sprawdzają się na kanapkach w domu, o tyle w podróży potrafią zepsuć smak kanapki. Woda przenika do pieczywa, przez co kanapka traci smak i odpowiednią konsystencję.

Dobrym rozwiązaniem będzie wybór Perfekcyjnej krakowskiej suchej firmy Olewnik. Jest to sucha kiełbasa, wędzona zimnym dymem i suszona przez kilka tygodniu w specjalnym, pomieszczeniu. Doskonałej jakości mięso wieprzowe, także z szynki wieprzowej i idealnie dobrane przyprawy, sprawiają że jej smak docenią wszyscy. Tutaj każde ziarenko pieprzu ma znaczenie. Znakomicie pasuje do kanapek, a w podróży jest niezastąpiona. Jej niewątpliwą zaletą jest fakt, że jest sucha. Na kanapce zachowuje swój fantastyczny i wyjątkowy smak, ale nie powoduje namiękania pieczywa jak inne wędliny.

Perfekcyjna sucha krakowska to kiełbasa przygotowywany według unikalnej receptury. Każdy element procesu produkcji został doprowadzony do perfekcji. Idealnie dobrane składniki, mięso, przyprawy, zioła sprawiają że ma ona doskonały smak i aromat, oraz cieszy podniebienia konsumentów od lat.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF