21 grudnia na terenie największego w Polsce dworca kolejowego została uruchomiona 325. restauracja McDonald’s w kraju. Goście mogą skosztować produktów z oferty klasycznej, śniadaniowej, a także z McCafé®.

image001Nowy lokal znajduje się w hali Dworca Centralnego, przy alejach Jerozolimskich 54 w Warszawie. Jego wystrój charakteryzuje się nowoczesnym stylem i wysokim standardem wykończenia. Na gości czeka ponad 250 miejsc siedzących.

Restauracja w godzinach porannych oferuje menu śniadaniowe, w którym znajdują się dania bazujące na produktach typowych dla tej pory dnia – jajkach, produktach zbożowych czy bekonie. W pozostałych godzinach obowiązuje oferta klasyczna. Przez całą dobę można zamawiać specjały z kącika kawiarnianego McCafé, oferującego szeroki wybór ciepłych i zimnych napojów kawowych, wiele gatunków herbat oraz deserów.

„Centrum Warszawy to jedno z najbardziej atrakcyjnych miejsc dla prowadzenia działalności gastronomicznej. Zagęszczenie tzw. naturalnych generatorów ruchu: dworców, centrów handlowych, Pałacu Kultury i Nauki, stacji metra itp. jest tu bowiem wyjątkowo duże. Spodziewamy się, że ze względu na lokalizację restauracji duży odsetek gości będą stanowić podróżujący.” – mówi Krzysztof Kłapa, dyrektor ds. korporacyjnych McDonald’s Polska. – „Bogate i różnorodne menu z pewnością trafi w ich gusta. Myślę, że oprócz standardowej oferty docenią oni także strefę McCafé, o którą został wzbogacony lokal. W jej ofercie znajdują się najwyższej jakości kawy oraz szeroki wybór deserów.”

Restauracja oferuje darmowy dostęp do bezprzewodowego Internetu. Lokal jest przystosowany do obsługi osób niepełnosprawnych.

Obiekt jest czynny jest 7 dni w tygodniu przez całą dobę. Restauracja zatrudnia 70 osób, w tym 12 menedżerów.

Zapraszamy na fanpage McDonald’s Polska https://www.facebook.com/McDonaldsPolska
i www.mcdonalds.pl .

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF