Zastanawiasz się, jak przygotować mięso na grilla? Wykorzystaj kostkę bulionową Rosół z kury Knorr i wypróbuj ją w nowej roli – marynaty do mięsa z grilla! Z pomocą rad Piotra Murawskiego, szefa kuchni Knorr, przyrządzisz marynaty, dzięki którym drób, wieprzowina i wołowina będą soczyste i aromatyczne!

 

Tak dobrze znana nam kostka bulionowa, stosowana zazwyczaj do zup czy sosów, teraz pomoże ci przygotować także wyśmienite marynaty do różnych gatunków mięs przyrządzanych na grillu. Dokładne receptury zdradza Piotr Murawski, szef kuchni Knorr i mistrz grilla, w specjalnej aplikacji Marynatomat dostępnej na stronie http://www.przepisy.pl/konkurs/marynatomat. Dowiesz się, jak krok po kroku przygotować marynaty idealne do grillowanego kurczaka: pikantną, czosnkowo-ziołową, jogurtową i klasyczną oraz marynaty znakomicie komponujące się ze smakiem wieprzowiny i wołowiny. Dzięki temu przyrządzisz je prosto i szybko! A rodzinie i zaproszonym gościom na pewno podasz mięso soczyste i aromatyczne.

To nie wszystko!  Przygotowując na grillu mięso z marynatą z kostki bulionowej Rosół z kury Knorr i wysyłając w aplikacji Marynatomat zdjęcie tej potrawy, masz szansę na wygranie grilla elektrycznego. Na autorów najciekawszych zgłoszeń czeka 15 takich urządzeń, dzięki którym sezon grillowy może trwać przez cały rok!

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF