Wiosną i latem chętniej sięgamy po słodkie przekąski lub orzeźwiające lody, rezygnując z ciężkich, tuczących deserów. Nie brakuje jednak okazji, podczas których na stołach tradycyjnie już królują ciasta. Gdy rośnie temperatura za oknem, przygotujmy delikatne i puszyste ciasto z egzotyczną kokosową nutą od Siesty!

2Przyjęcia, garden party, komunie, urodziny – to wydarzenia, na których dla gości nie może zabraknąć dań na słodko. Ciasta są klasycznym i pewnym wyborem! Niezależnie od pory roku, możemy przygotować pyszności oparte na różnych kreatywnych składnikach. Wiosną i latem zdecydowanie warto postawić na lekkie ciasta, które można przygotować w prosty sposób, bez pieczenia.

Poczuj smak wakacji w tropikach!

Wiosenne słońce przywołuje coraz śmielsze myśli o zbliżających się wakacjach. Podróże w odległe miejsca, egzotyczne jedzenie, soczyste owoce i kolorowe drinki. Beztroski klimat prosto „spod palm” możesz wyczarować w kilka chwil… w domowej kuchni!

Proste i przepyszne ciasto z Wiórkami Kokosowymi Siesta, posypane chrupiącymi Płatkami Migdałów Siesta to idealna propozycja dla miłośników lekkich deserów, aksamitnej przyjemności i prawdziwie letnich smaków. Kreatywnie, kusząco i bez pieczenia – bo siła smaku tkwi   w prostocie! Spróbuj egzotyki w swojej kuchni… a gorący klimat przeniesie Cię prosto na rajską plażę

Przepis na kokosowo-migdałowe ciasto BEZ PIECZENIA:

Składniki:

  1. 2 opakowania budyniu waniliowego
  2. 1 l mleka 3,2%
  3. 2-3 pełne łyżki cukru
  4. Laska wanilii
  5. 1 masło
  6. 2 paczki dużych krakersów (na blachę ciasta)
  7. 2 opakowania Wiórków kokosowych Siesta
  8. 1 opakowanie Migdałów Płatków Siesta

Przygotowanie:

  1. Przygotować budyń. W tym celu zagotować 2 szklanki mleka + 2-3 czubate łyżki cukru. W ½ szklanki rozrobić 2 opakowania budyniu tak, by powstał jednolity płyn. Następnie wlać rozrobione budynie do gotujące się mleka i wymieszać. Ostudzić, dodać wanilię.
  2. Do ostudzonego budyniu dodać masło. Zmiksować do uzyskania puszystej masy.
  3. Wsypać do niej 1 opakowanie Wiórków Kokosowych Siesta. Wymieszać.
  4. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, ułożyć warstwę krakersów, na nie wyłożyć ½ masy budyniowej i przykryć warstwą krakersów.
  5. Na wierzch wyłożyć pozostałą ½ masy budyniowej i posypać obficie Wiórkami Kokosowymi Siesta oraz Płatkami Migdałów Siesta.
  6. Schłodzić w lodówce, a następnie pokroić na porcje wielkości krakersów.

Smacznego!

Produkt:  

Wiórki kokosowe Siesta 90g, cena: ok. 2,60 zł

Migdały płatki Siesta 60 g, cena: ok. 3,90 zł

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF