Składniki:

  • ciasteczka owsiane – kilka sztuk
  • jogurt naturalny lub serek mascarpone
  • sezonowe owoce, np. jagody lub borówki
  • dżem jagodowy Schwartau Extra

lekkie_deserki_z_owocami_przepis_lipiec_2016Przygotowanie:

  1. Pokrusz ciasteczka owsiane na dno słoiczków (miseczek).
  2. Jako drugą warstwę nałóż dżem jagodowy Schwartau Extra.
  3. Kolejna warstwa to jogurt (w wersji FIT) lub serek mascarpone.
  4. Następnie ułóż jagody, borówki lub inne sezonowe owoce. Deser będzie pięknie wyglądał przystrojony dodatkowo jadalnymi kwiatami i startą czekoladą Toblerone.

Smacznego!

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF