Składniki dla 4 osób:

  • 12 arkuszy makaronu Lasagne Arrighi
  • 400 g sosu beszamelowego
  • 400 g świeżego łososia
  • 500g szpinaku mrożonego (w liściach)
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • szczypta pieprzu i soli
  • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia

lasagne_z_lososiem_Sposób przygotowania:

Szpinak uduś ok 10 min. na oliwie z oliwek przyprawiając solą i pieprzem. Nie redukuj wody – wchłonie w płaty makaronu podczas pieczenia. Łososia pokrój na plastry.

Rozgrzej piekarnik do 180oC. Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą z oliwek. Na spodzie ułóż cienką warstwę szpinaku, następnie płaty lasagne, warstwę beszamelu i warstwę łososia i szpinaku. W tej kolejności ułóż 3 warstwy kończąc warstwą beszamelu. Piecz w rozgrzanym piekarniku ok 40 minut pod przykryciem.

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF