Kurpie to niezależny region z własną kulturą i niepowtarzalną kuchnią. Linia Kurpiowskie Specjały od ZM Pekpol to naturalne, pozbawione sztucznych konserwantów wyroby przyrządzane według tradycyjnych receptur.

Smalec Kurpiowskie Specjały ZM Pekpol_fot. ZM PekpolNie zawierają glutaminianu sodu, fosforanów dodanych, sztucznych barwników i przeciwutleniaczy. Wśród specjałów można znaleźć szynkę, schab, baleron, boczek, kiełbasę, a także smalec wytwarzany na bazie oryginalnych regionalnych receptur. Ponieważ podstawą wędzenia wędlin na Kurpiach był jałowiec, produkty z linii Kurpiowskie Specjały peklowane są w zalewie z jego dodatkiem oraz wędzone na dymie bukowo-dębowym również z użyciem tej aromatycznej przyprawy. Kurpiowskie Specjały od ZM Pekpol to powrót do kulinarnych korzeni regionu, dzięki czemu na stole mogą zagościć naturalne i pyszne potrawy przygotowane z najwyższej jakości produktów.

Orientacyjna cena w sklepie detalicznym:

kiełbasa: 21 – 23 zł/kg
wędzonki: 35 – 40 zł/kg
smalec 170 g: 3,7 – 4,0 zł

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF