Wpływ pomidorów na włoską kuchnię jest niepodważalny. To niepozorne warzywo ożywia wszystkie dania swoją wyrazistą barwą, intensywnym smakiem wzbogaca wiele potraw, a do tego przynosi wszechstronność w zastosowaniu. Pomidory, to nie tylko zupa i sos do spaghetti. Na bazie przetworów z pomidorów w różnych postaciach marki Valfrutta można stworzyć niezliczoną ilość oryginalnych dań wykorzystując przy tym ich wyjątkowe walory smakowe i odżywcze.

Złoto południa

Najlepsze pomidory rosną i dojrzewają w pełnym słońcu, gdyż wtedy nabierają wyrazistego smaku i aromatu. Niestety w Polsce możemy cieszyć się nimi tylko latem. Dzięki produktom włoskiej marki Valfrutta  możemy korzystać w kuchni z dojrzałych, pełnych smaku pomidorów przez cały rok. Wśród wielu propozycji znajdują się Krojone pomidory i Pomidory bez skórek, dostępne w praktycznych puszkach z zawleczką (425 ml) oraz Przecier pomidorowy zamknięty w ekonomicznej butelce 700 ml.

26

Produkty powstają z najlepszej jakości pomidorów, które zostały zebrane na południowych stokach włoskich póli zakonfekcjonowane tego samego dnia.
Staranny i bezzwłoczny proces produkcji gwarantuje, że potrawy przygotowane z tych przetworów będą posiadać niezwykłą głębię smaku. Potwierdza to fakt, iż produkty z pomidorów Valfrutta są rozpoznawalne i doceniane za swoje właściwości kulinarne na całym świecie.

Pomidor nie(tylko) w sosie

Włosi nie wyobrażają sobie kuchni bez świeżych i różnorodnych odmian pomidorów. Znajdują ich zastosowanie niemal w każdym daniu – począwszy od drobnych przekąsek do głównych posiłków.
Aby zaoszczędzić sobie czas warto sięgnąć po produkty w puszkach, które ułatwią przygotowanie nawet najbardziej wyszukanych dań. W zależności od rodzaju przyrządzanej potrawy możemy wybrać pomidory w całości, pokrojone lub przetarte na aksamitny przecier pomidorowy. Pomidory bez skórek Valfrutta możemy wykorzystać do przygotowania aromatycznej, kremowej zupy lub jako dodatek do zapiekanych dań. Natomiast za pomocą pokrojonych pomidorów bez trudu stworzymy pyszną salsę, dodając jedynie swoje ulubione zioła i przyprawy, a następnie podając z chrupiącymi bruschettami lub chipsami. Świetnie sprawdzą się one również jako składnik farszu, duszonych potraw lub zapiekanek.Z kolei Przecier pomidorowy Valfrutta dzięki swojej kremowej i aksamitnej konsystencji posłuży do przygotowania zup oraz jako baza wszelkiego rodzaju sosów do pizzy, makaronów, gołąbków i wielu innych potraw.Dzięki wysokiej jakości pomidorów Valfrutta, mamy pewność, że nasze dania będą pełne smaku i aromatu. Produkty te pokazują, że wariantów zastosowania pomidorów jest nieskończenie wiele, a ograniczeniem może być jedynie nasza wyobraźnia.

Po więcej informacji i inspirujących przepisów zapraszamy na stronę internetową: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska

Pomidory bez skórek Valfrutta

Pojemność: 425 ml

Cena rekomendowana: 4,39 zł

Krojone pomidory Valfrutta

Pojemność: 425 ml

Cena rekomendowana: 4,39 zł

Przecier pomidorowy Valfrutta

Pojemność: 700 ml

Cena rekomendowana: 4,99 zł

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF