Arek Dziakowski z Akademii Kulinarnej Whirlpool we Wrocławiu poleca:

KULECZKI Z MORSZCZUKA Z PARMEZANEM I ZIEMNIAKAMI

  • Czas przygotowania: 30 minut
  • Poziom trudności: łatwy

Kuleczki z morszczuka z ziemniakami i parmezanemSkładniki:

  • 0,5 kg filetu z morszczuka
  • 2 jajka
  • 50 g parmezanu
  • 2 duże ziemniaki
  • 10 g semoliny
  • Sól pieprz

Sposób przygotowania:

Rybę obieramy z ości. Pieczemy około 10 minut w 180 stopniach. Następnie ścieramy do miski ugotowane ziemniaki. Dodajemy do nich: jajko, ser parmezan i rybę. Całość mieszamy i doprawimy solą oraz pieprzem. Następnie formujemy z farszu małe kuleczki i smażymy na patelni około 2 min z każdej strony.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF