Pisaliśmy o cukrze królewskim– pokazujemy Wam w jaki sposób taki cukier możemy wykorzystać 🙂

 


 


 

Składniki:

 

680 g mąki pszennej

320 g sztucznego miodu

135 g wysokojakościowa margaryny

1/2 szklanki drobnego cukru trzcinowego „Cukier Królewski”

3 jajka

3 łyżeczki sody

 

Dekoracja:

 

Polewa czekoladowa w saszetce

Cukier perlisty „Cukier Królewski”

 

Sposób wykonania:

 

Foremki smarujemy tłuszczem. W rondlu rozpuszczamy margarynę, a następnie pozostawiamy ją do przestudzenia. Mąkę mieszamy z drobnym cukrem trzcinowym „Cukier Królewski”
i dodajemy do niej jajka. Następnie łączymy z margaryną i miodem. Ciągle mieszając dodajemy sodę. Gotowe ciasto przelewamy do foremek, wypełniając je w 3/4. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180° C . Miodownik pieczemy około 30-60 minut, w zależności od wielkości foremek. Po ostudzeniu ciasto wyjmujemy z foremek. Jeśli zanadto wyrośnie, możemy odciąć jego górną warstwę, aby było płaskie. Miodownik dekorujemy polewą czekoladową
i posypujemy cukrem perlistym „Cukier Królewski”.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF