Przygotowując codzienne posiłki lepiej nie popadać w rutynę. Nawet najsmaczniejsze danie traci na smaku, jeśli powiela się je zbyt często. Kotlety, które szczególnie często goszczą na polskich stołach nie należą do wyjątku. Sporządzone według standardowych receptur, chociaż tak uwielbiane, mogą szybko się znudzić. Szwajcar firmy Aves z chrupiącą panierką i rozpływającym się w ustach żółtym serem, przygotowany z najlepszej jakości mięsa drobiowego będzie zatem idealną alternatywą dla tradycyjnych schabowych i mielonych.

 

Kotlet Szwajcarski to w dużym skrócie kotlet w wersji bardziej eleganckiej aniżeli standardowy filet. Przypomina klasycznego Cordon Blue, z tym wyjątkiem że jest nadziewany jedynie serem, bez dodatku szynki. Najnowsza propozycja firmy Aves – to pyszne połączenie delikatnego mięsa drobiowego i żółtego sera, który pod wpływem temperatury topi się, a po rozkrojeniu mięsa wypływa z jego wnętrza. Co więcej, walorów estetycznych i smakowych dodaje panierka, która przypieczona kusi złocistą barwą, chrupiącą konsystencją oraz pobudzającym apetyt zapachem.

Aves – dobry wybór

Dostarczanie wyrobów spełniających indywidualne wymagania klientów jest podstawą polityki firmy Aves. Wprowadzając do oferty 440 g mrożony produkt drobiowy – Szwajcar, firma wzięła pod uwagę, iż najczęstszą formą spożywania mięsa przez Polaków są kotlety. Smaczne, syte i pachnące kojarzą się z ciepłem i rodzinną atmosferą.  Szwajcar firmy Aves
z pewnością przypadnie do gustu wszystkim domownikom. Przyrządzony według sprawdzonych receptur
i surowców pochodzących od kontrolowanych dostawców smakuje jak domowej roboty kotlet. To długoletnie doświadczenie w branży drobiarskiej, wykwalifikowana kadra i nowoczesny park maszynowy, pozwalają zapewnić odbiorcom firmy Aves produkty najwyższej jakości, zgodne z normami i standardami Unii Europejskiej, takie jak Szwajcar – kotlet panierowany z serem.

Produkty mrożone od Aves

Mrożonych potraw kulinarnych nie należy się bać.  Głębokie mrożenie to przecież najpopularniejsza i najlepsza metoda utrwalania żywności. Pozwala na zachowanie przez produkty wszystkich substancji odżywczych oraz zapewnia świeżość dania po rozmrożeniu.  Kolejną zaletą jest z pewnością oszczędność czasu, a także, jak w przypadku wyrobów firmy Aves, niezapomniane wrażenia smakowe. Na 440 g opakowanie: Szwajcar firmy Aves wchodzą 4 kotlety o owalnych kształcie i długości ok.12-13cm. Każdy z nich składa się w 55 % z filetu z piersi kurczaka, 7 % ze skórki drobiowej z kurczaka, 10 % sera żółtego oraz przypraw smakowych, resztę stanowi z kolei smakowita panierka. Po obróbce termicznej we frytkownicy ( 3 minuty w temperaturze 160 stopni) lub piekarniku (15 do 20 minut w temperaturze 180 stopni) Szwajcara firmy Aves najlepiej podać z frytkami i surówką, lub z ziemniakami i marchewką z groszkiem.

Ciepły posiłek w ciągu dnia to podstawa dobrego samopoczucia. Nie zawsze jednak mamy czas i siłę, aby ugotować domowej roboty obiad. Zamiast posilać się w barach szybkiej obsługi, lepiej wybrać produkty gotowe ze sprawdzonego źródła. Te od firmy Aves gwarantują wspaniały smak i najlepszą jakość.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF