Szpinak, pieczarki oraz pierś z kurczaka cieszy się niezwykłym powodzeniem wśród miłośników kuchennych eksperymentów. Szpinak zawiera rekordową ilość witaminy C oraz żelaza, a pieczarki potrafią obniżyć cholesterol. Do takiego zestawu idealnie pasuje mięso z kurczaka i Makaron Międzybrodzki kolanka z falbanką. Przygotowanie jest proste, a efekt końcowy efektowny!

Składniki:

 

– filet z kurczaka – 200g

– pieczarki świeże – 5 średnich sztuk

– szpinak mrożony krojony – 200g

– śmietanka słodka – 300ml

– olej – 1 łyżka

– sól, pieprz do smaku

–  Międzybrodzki Makaron kolanka z falbanką   1 paczka (250g)

 

Wykonanie:

 

Filet z kurczaka należy pokroić w kostkę, a pieczarki w małe cząstki. Oba składniki razem musimy podsmażyć na oleju na złoty kolor. Następnie dodajemy rozmrożony szpinak, śmietankę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. W momencie zagotowania się dodajemy wcześniej ugotowany makaron kolanka z falbanką.

 

Smacznego!

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF