Składniki:

  • Kubek ugotowanej kaszy jaglanej
  • 2 garści szpinaku baby
  • 300 ml mleka migdałowego lub innego mleka
  • 8-10 śliwek kalifornijskich
  • 4-6 truskawek, świeżych lub mrożonych

CPB_koktajl_ze_szpinaku_i_sliwek_kalifornijskich_fotCPB_1Przygotowanie:

Przygotowujemy kaszę jaglaną i wodę, proporcje 1:1. Kaszę zalewamy wodą i na wolnym ogniu gotujemy do momentu wygotowania wody. Garnek z kaszą pozostawiamy pod przykryciem do wystygnięcia.

Kaszę jaglaną, szpinak, śliwki kalifornijskie i truskawki przekładamy do wysokiego naczynia, dodajemy mleko migdałowe. Całość miksujemy rączką blenderową na jednolitą masę. Śliwki kalifornijskie są naturalnie słodkie, z powodzeniem zastąpią cukier w tym przepisie.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF