Nowy deser z konfiturą Piątnicy produkowany wyłącznie z naturalnych składników – mleka i domowej konfitury wyrabianej w tradycyjny sposób z owoców i cukru. Deser nie zawiera jakichkolwiek dodatków – wzmacniaczy smaku, zagęstników, sztucznych aromatów, ani barwników.  Mimo, że powstaje na bazie naturalnego, kremowego kefiru smakuje jak delikatnie kremowy jogurt, co zarówno dzieci jak i rodzice odbierają jako jego zaletę. Kefir deserowy dostępny jest w trzech wariantach, do wyboru z konfiturą śliwkową, wiśniowo-jabłkową lub truskawkowo-jabłkową.

Kefir zawiera więcej witamin K i B oraz mniej laktozy niż mleko, dlatego może być spożywany również przez dzieci i dorosłych z obniżoną tolerancją laktozy. Żywe kultury bakterii w kefirze ułatwiają przyswajanie składników mineralnych i stymulują układ odpornościowy.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF