Marka Kasztelan wprowadza na rynek nową linię piw – Kasztelan Specjały, w trzech wariantach: Chmielowe, Białe oraz Niefiltrowane.  Receptury, zainspirowane bogactwem natury, zostały stworzone przez browarników z Browaru Kasztelan.

Pod koniec maja na sklepowe półki trafi nowa linia piw Kasztelan Specjały, która poszerza ofertę marki Kasztelan. Dostępne są trzy warianty: Chmielowe – goryczkowe z natury, Białe – łagodne z natury oraz Niefiltrowane – bogate z natury. – Kasztelan Specjały  to propozycja dla konsumentów, którzy lubią smakować nowe piwne specjalności. Inspiracją do stworzenia trzech wariantów była wielowiekowa historia piwowarstwa ziem sierpeckich,  czerpiąca z  bogactwa natury. Wierzymy, że Kasztelan Specjały spotkają się z uznaniem miłośników piwa, którzy wybiorą naszą propozycję na letnie spotkania z przyjaciółmi – mówi Maciej Szalaty, Marketing Manager marki Kasztelan w Carlsberg Polska.

4

Kasztelan Specjały Chmielowe – goryczkowe z natury charakteryzuje się wyraźnymi nutami chmielowymi, która zawdzięcza chmieleniu na zimno. Do jego warzenia wykorzystano tradycyjną polską odmianę chmielu – Marynka, która słynie z wysokich walorów aromatycznych i dużej zawartości substancji goryczkowych. Kasztelan Specjały Chmielowe  komponuje się doskonale z  mięsami lekkimi i nietłustymi, takimi jak indyk lub kurczak, również podanymi  z grilla.

Kasztelan Specjały Białe – łagodne z natury to piwo o delikatnym smaku, który został uzyskany dzięki połączeniu słodu jęczmiennego z łagodnym słodem pszenicznym. Słód pszeniczny nadaje piwu orzeźwiający, owocowy posmak. Piwo jest naturalnie mętne, dlatego aby poczuć jego pełny smak, przed wypiciem należy wstrząsnąć  i zamieszać. Kasztelan Specjały Białe  podkreśli dania przyrządzone z ryb oraz owoców morza. Jego lekko kwaskowaty smak nada potrawom lekkości  i rześkości, świetnie pasuje również do sałatek.

Kasztelan Specjały Niefiltrowane – bogate z natury jest warzone z pominięciem etapu filtracji. Cechą wyróżniającą Niefiltrowane jest jego pełny, rześki smak z wyczuwalnymi słodowymi nutami i mętność. Najpełniejszy smak tego piwa uzyskamy jeśli przed wypiciem delikatnie je wstrząśniemy i zamieszamy. Piwo pasuje do potraw grillowanych, również pikantnych, których ostry smak zostanie zbalansowany słodowością piwa.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF