Składniki (na 4 kanapki):

  • 8 kromek z chleba kanapkowo – tostowego Dan Cake,
  • 1 średni burak,
  • 1 awokado,
  • 1 opakowanie sera mascarpone,
  • 1 ananas ( najlepiej świeży).

5Przygotowanie:

Buraka myjemy, obieramy. Zgodnie z naszymi preferencjami buraka możemy pokroić na plasterki, bądź zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. W całości skrapiamy warzywo octem balsamicznym i posypujemy solą gruboziarnistą. Cztery kromki chleba kanapkowo – tostowego smarujemy serkiem mascarpone. Układamy buraka na kanapce. Później obieramy ananasa, kroimy w plasterki i układamy na przyrządzonym buraku, całość posypujemy roszponką. Zamykamy kanapkę drugą kromką chleba i przekrajamy je na dwa trójkąty.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF