Jogurt naturalny typu greckiego różni się od zwykłego jogurtu przede wszystkim konsystencją i smakiem. Jest zdecydowanie gęstszy, kremowy i nieco bardziej kwaskowaty od tradycyjnego jogurtu naturalnego. I taki właśnie jest Jogurt Bieluch typu greckiego, który zawiera także wiele cennych wartości odżywczych, a możliwości jego zastosowania w kuchni są właściwie nieograniczone.

jogurtJogurt Bieluch typu greckiego zawiera dużo cennego białka, które jest łatwo przyswajalne przez nasz organizm. Ten rodzaj jogurtu ma niższą zawartość laktozy niż jogurt naturalny. Ilość żywych kultur bakterii, ważnych dla prawidłowego funkcjonowania układu trawiennego, także przewyższa ich zawartość w zwykłym jogurcie naturalnym.

Jednym z najistotniejszych składników odżywczych jogurtu Bieluch typu greckiego jest tłuszcz. Jest on nie tylko nośnikiem smaku kremowego jogurtu, ale zawarte w nim witaminyA, D, E, K – jako naturalnie występujące w jogurcie, są w pełni przyswajalne w procesie trawienia. Szczególnie istotną rolę odgrywa obecność witaminy D, dzięki której dużo lepiej przyswajany jest zawarty w jogurcie greckim wapń.

Jeśli chodzi o kulinarne zastosowanie Bieluchowego jogurtu typu greckiego, warto wypróbować go jako zdrowszą i mniej kaloryczną alternatywę dla śmietany lub majonezu. Świetnie sprawdzi się jako baza do sosów i dipów (w tym tradycyjnego greckiego tzatziki), ale też jako samodzielna przekąska czy drugie śniadanie. A jeśli mamy ochotę na zdrowy i pożywny deser, do jogurtu greckiego Bieluch można dodać odrobinę miodu lub garść bakalii.

Ta zdrowa nowość wśród asortymentu wyrobów nabiałowych Bieluch jest w pełni naturalnym i wartościowym produktem. Jogurt Bieluch typu greckiego nie zawiera żadnych dodatków chemicznych ani smakowych, a powstaje z najwyższej jakości mleka od krów wypasanych na czystych polach Lubelszczyzny.

Waga: 180 g

Cena: 1,80 zł.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF