Jesienne nowości od Bonduelle: warzywa „Gotowane na parze”
Warzywa to podstawa zdrowej diety. Niestety rzadko mamy czas na pracochłonne gotowanie. Tej jesieni Bonduelle proponuje nam innowacyjne rozwiązanie,by dostarczyć jeszcze więcej witamin, minerałów, smaku i aromatu. Marka, znana z najwyższej jakości produktów warzywnych, wprowadza nową linię warzyw w puszce „Gotowane na parze”.
Jak jeść zdrowo, gdy nie mamy czasu? Bonduelle ma na to rozwiązanie!
Marka Bonduelle, znana z najwyższej jakości produktów warzywnych, prezentuje wyjątkowy produkt dla wszystkich zabieganych wielbicieli witamin. Poszerzamy świat warzywnych inspiracji o wyjątkowy produkt – warzywa „Gotowane na parze” w puszce.
Nowa linia zawiera pyszne, ugotowane na parze i gotowe do spożycia warzywa.
„Dzięki specjalnej metodzie obróbki zachowują one więcej smaku, jędrności
i intensywnego koloru, a o zaletach gotowania na parze, które pozwala na zachowanie większej ilości witamin i wartości odżywczych, nikogo już dzisiaj nie trzeba przekonywać” – mówi Anna Telakowiec, Dyrektor Marketingu regionu Polska i Prybałtyka Bonduelle Polska S.A.
Na dobry początek marka Bonduelle wprowadza warzywa strączkowe szczególnie polecane przez ekspertów, a których przygotowanie nastręcza nam najwięcej problemów – wybór fasoli: czerwoną i białą, soczewicę i cieciorkę. Od dziś koniec z czasochłonnym przygotowywaniem!
Nowa seria warzyw Bonduelle to :
- Smak i konsystencja warzyw przygotowanych w parowarze
- Lepsza tekstura – warzywa są jędrne i świeże
- Więcej minerałów niż w warzywach poddanych tradycyjnemu gotowaniu
- Łatwość i szybkość w przygotowaniu – wystarczy je otworzyć, by cieszyć się
ich smakiem i aromatem - I co najważniejsze: Nie wymagają namaczania i gotowania!!! Nasza ulubiona czerwona i biała fasolka czy soczewica są gotowe do spożycia zaraz po otwarciu
„Warzywa gotowane na parze zachowują więcej witamin i składników mineralnych
w porównaniu do tradycyjnego gotowania w wodzie, smażenia czy duszenia. Dzięki temu zachowujemy m. in. aż 80-90% witaminy C, 60% witaminy A, 85% kwasu foliowego i 95% żelaza. Dodatkowo składniki odżywcze są lepiej trawione i łatwiej przyswajalne przez organizm, potrawy stają się lżejsze, zdrowsze i niskokaloryczne” – mówi specjalista
ds. żywienia człowieka i dietetyk mgr inż. Ewa Sypnik-Pogorzelska.
Bonduelle „Gotowane na parze”
Cena:
Dostępne warzywa:
|
Dodaj komentarz