Warzywa to podstawa zdrowej diety. Niestety rzadko mamy czas na pracochłonne gotowanie. Tej jesieni Bonduelle proponuje nam innowacyjne rozwiązanie,by dostarczyć jeszcze więcej witamin, minerałów, smaku i aromatu. Marka, znana z najwyższej jakości produktów warzywnych, wprowadza nową linię warzyw w puszce „Gotowane na parze”.

Praca, stanie w korkach, zakupy – wszystko to powoduje, że mamy coraz mniej czasu.  To najczęstsza przyczyna niewłaściwego odżywiania. Mało kto z nas ma czas, by po pracy przygotować pełnowartościowy posiłek. Jednocześnie coraz bardziej zależy nam, aby jeść zdrowo. To szczególnie ważne jesienią i zimą, kiedy odporność organizmu się obniża, a my potrzebujemy więcej minerałów i witamin.

Jak jeść zdrowo, gdy nie mamy czasu? Bonduelle ma na to rozwiązanie!

Marka Bonduelle, znana z najwyższej jakości produktów warzywnych, prezentuje wyjątkowy produkt dla wszystkich zabieganych wielbicieli witamin. Poszerzamy świat warzywnych inspiracji o wyjątkowy produkt – warzywa „Gotowane na parze” w puszce.

bonNowa linia zawiera pyszne, ugotowane na parze i gotowe do spożycia warzywa.
Dzięki specjalnej metodzie obróbki zachowują one więcej smaku, jędrności
i intensywnego koloru
, a o zaletach gotowania na parze, które pozwala na zachowanie  większej ilości witamin i wartości odżywczych, nikogo już dzisiaj nie trzeba przekonywać
– mówi Anna Telakowiec, Dyrektor Marketingu regionu Polska i Prybałtyka Bonduelle Polska S.A.

Na dobry początek marka Bonduelle wprowadza warzywa strączkowe szczególnie polecane przez ekspertów, a których przygotowanie nastręcza nam najwięcej problemów – wybór fasoli: czerwoną i białą, soczewicę i cieciorkę. Od dziś koniec z czasochłonnym przygotowywaniem!

Nowa seria warzyw Bonduelle to :

  • Smak i konsystencja warzyw przygotowanych w parowarze
  • Lepsza tekstura – warzywa są jędrne i świeże
  • Więcej minerałów niż w warzywach poddanych tradycyjnemu gotowaniu
  • Łatwość i szybkość w przygotowaniu – wystarczy je otworzyć, by cieszyć się
    ich smakiem i aromatem
  • I co najważniejsze: Nie wymagają namaczania i gotowania!!! Nasza ulubiona czerwona i biała fasolka czy soczewica są gotowe do spożycia zaraz po otwarciu

„Warzywa gotowane na parze zachowują więcej witamin i składników mineralnych
w porównaniu do tradycyjnego gotowania w wodzie, smażenia czy duszenia. Dzięki temu zachowujemy m. in. aż 80-90% witaminy C, 60% witaminy A, 85% kwasu foliowego i 95% żelaza. Dodatkowo składniki odżywcze są lepiej trawione i łatwiej przyswajalne przez organizm, potrawy stają się lżejsze, zdrowsze i niskokaloryczne”
– mówi specjalista
ds. żywienia człowieka i dietetyk mgr inż. Ewa Sypnik-Pogorzelska.

Bonduelle „Gotowane na parze”

  • Zawierają więcej składników mineralnych niż warzywa przygotowane w tradycyjny sposób
  • Są kolorowe, aromatyczne i jędrne
  • Gotowe do zjedzenia od razu po otwarciu

Cena:

  • Fasola biała i czerwona: 212 ml – 2,99 zł., 425 ml – 4,59 zł.
  • Soczewica: 425 ml – 4,89 zł.
  • Ceciorka: 425 ml – 4,89 zł.

Dostępne warzywa:

  1. Fasola czerwona w dwóch pojemnościowych wariantach: 212 ml i 425 ml
  2. Fasola biała w dwóch pojemnościowych wariantach: 212 ml i 425 ml
  3. Soczewica: 425 ml
  4. Cieciorka: 425 ml

 

 

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF