Przed nami jesień – czas na smaczne i sycące dania. Dlatego firma Cedrob poszerza portfolio marki Gobarto o dwie jesienne nowości: Kiełbasę magnacką i Szlachecki frykas. Podpowiadamy jak pomysłowo wykorzystać je w wariacjach kulinarnych.

Kiełbasa magnackaW chłodne dni wędliny i kiełbasy z dodatkiem przypraw idealnie sprawdzą się jako dodatki do kanapek, przystawek czy sałatek. Specjalnie dla osób, które szukają wysokiej jakości produktów o unikalnym smaku, firma Cedrob przygotowała dwie nowe propozycje: kiełbasę magnacką oraz szlachecki frykas.

Kiełbasa magnacka – produkt o niepowtarzalnych walorach smakowo-aromatycznych dzięki delikatnej szynce wieprzowej oraz zastosowaniu unikalnej mieszanki przypraw. Kiełbasa wędzona, parzona i pieczona, przygotowana w 100% z surowców wieprzowych, z czego największy udział ma mięso z szynki. Idealny smak jest wynikową prostego składu wyrobu.  Cena: 24,66 zł/kg

Szlachecki frykasSzlachecki frykas  – cienkie kiełbaski wieprzowe w naturalnej osłonce, poddane procesowi parzenia i pieczenia. 100 g wyrobu gotowego wyprodukowano z 108 g mięsa wieprzowego. Wyselekcjonowany surowiec  wpływa na wysoką jakość oraz niepowtarzalny smak.  Cena: 28,05 zł/kg

Jesień to idealna pora by na nowo odkryć smak duszonych i rozgrzewających potraw. Najlepiej wtedy sięgnąć po pikantne gulasze czy aromatyczne warzywne ratatouille. Połączenie produktów mięsnych oraz warzyw sprawi, że przygotujemy odżywczy i pełnowartościowy posiłek. Bardzo dobrym rozwiązaniem są proste dania jednogarnkowe, które oszczędzają czas, są pełnowartościowe i zaspokajają głód na długie godziny. Poniższy przepis sprawdzi się w każdej kuchni.

Ratatouille z kiełbasą

Składniki:

1 cukinia

1 bakłażan

2 cebule

1 czerwona papryka

1 żółta papryka

200 g kiełbasy magnackiej

100 ml tłuszczu roślinnego do smażenia

1 ostra papryczka chilli

2 ząbki czosnku

1 puszka pomidorów

100 ml bulionu

1/2 łyżki oregano

1/2 łyżki bazylii

1/2 łyżki szałwii

1 mała gałązka rozmarynu

Etapy przygotowania:

1. Umyj warzywa, odkrój końcówki i pokrój na mniejsze kawałki.

2. Pokrój kiełbasę magnacką w plastry, podsmaż w garnku i dodaj posiekane chilli oraz posiekany czosnek.

3. Smaż wszystko chwilę, aż czosnek zacznie się rumienić, dodaj warzywa i smaż jeszcze przez 4 minuty cały czas mieszając.

4. Dołóż pomidory z puszki, bulion oraz posiekane zioła.

5. Duś około 15 minut, mieszając od czasu do czasu.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF