Kalendarzowa jesień zbliża się wielkimi krokami. Wracamy z dalekich podróży, zostawiamy za sobą wakacje pełne przygód i słońca… Na szczęście w domu i w pracy czeka na nas miła niespodzianka, gwarantująca miękkie, smakowite lądowanie – nowości w daniach Eat me! Wśród nowych, ekscytujących propozycji  pojawią się czerwone curry z kozieradką i ryżem oraz zupa krem z zielonej soczewicy. Na stół powróci również rozgrzewające, jesienne menu.

Czerwone curry z czarnuszką i ryżem pozwoli poznać zapach i smak Indii. Curry, znane z indyjskiej kuchni pod nazwą tikka masala, zachwyci niesamowitym korzennym aromatem, który miesza się ze słodyczą pomidorów i ostrością chilli. To potrawa idealna dla miłośników egzotycznej kuchni, którzy mieli okazję spróbować jej na Dalekim Wschodzie, ale również ciekawych i odważnych smakoszy, którzy chcą skosztować indyjskich specjałów po raz pierwszy.

3

W kuchni Eat me! pojawi się również nowa, pyszna zupa – krem z zielonej soczewicy.  Niesamowicie zdrowa, bogata w proteiny, a przy tym bardzo sycąca. To doskonała propozycja dla wegetarian i dla wszystkich miłośników ekologicznych produktów.

Kiedy zaczyna się jesienna słota, porzucamy chłodne, lekkie potrawy i zwracamy się ku ciepłym, pożywnym daniom. Dlatego na stół Eat me! powracają jesienne propozycje: zupa krem z białych warzyw oraz makaron z tuńczykiem w sosie pomidorowym.

Aksamitna i kremowa zupa z białych warzyw została przyrządzona z myślą o osobach ceniących sobie bardziej tradycyjny, bogaty smak polskiego ogródka. Jest zdrowa, łagodna dla podniebienia, rozgrzewająca, doskonała na dokuczliwe przeziębienia.

Smak i aromat włoskich ziół, którymi został przyprawiony makaron z pomidorami i tuńczykiem, przeniesie nas do słonecznej Italii. Potrawa z pomidorów, tuńczyka, czarnych oliwek, anchois, kaparów i cebuli, doprawiana jest bazylią, rozmarynem oraz czosnkiem.

Tegoroczna jesień będzie pyszna!

eat me!

Cena: ok. 7 zł – zupa (430 ml), ok. 16 zł (400 g) – drugie danie.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF