Marka belVita po raz kolejny inspiruje sezonowymi produktami. Tym razem zachęcamy do spróbowania ciastek w wersji belVita Orzechy + czekolada oraz belVita Pyszne Nadzienie Kakaowe & Jogurt Naturalny. Pyszne i pożywne ciastka w połączeniu z polskimi jabłkami, produktem mlecznym i gorącym napojem ułatwią rozpoczęcie każdego jesiennego poranka.

belVita 300 g_Orzechy+CzekoladaJesień to czas, który inspiruje nas swoimi barwami i zapachami. To idealny moment, żeby cieszyć się ulubionymi smakami zbożowych ciastek belVita z Orzechami i czekoladą lub belVita Pyszne Nadzienie Kakaowe&Jogurt Naturalny.

„Dni stają się coraz krótsze, ale  są na tyle ciepłe, by móc z nich w pełni korzystać. Odpowiednia na tę porę  roku dieta sprawi, że będziemy gotowi do podejmowania wszystkich jesiennych  wyzwań. Na szczęście, jak pokazują badania, zdecydowana większość Polaków  pamięta o śniadaniu – podczas jesiennych miesięcy warto zadbać o jego  urozmaicenie i włączyć do menu produkty pełnoziarniste, sezonowe owoce – mamy  teraz przecież pyszne polskie jabłka, czy gruszki. Wystarczy dodać   produkt mleczny i pożywny, zbilansowany posiłek gotowy” – mówi prof.  L. Wądołowska, wykładowca Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie,  ekspert Akademii belVita.

Jesień da się lubić!

Największy wpływ na nasze samopoczucie mamy my sami.To, jak spędzamy wolne chwile, jak o siebie dbamy i z jakich składników składa się nasza dieta wpływa na nasz nastrój. Poniżej przypominamy o kilku powodach, dla których kochamy jesień:

  • Po upalnym lecie daje nam wytchnienie
  • Podczas spacerów po lesie możemy podziwiać piękno opadających złotych liści.
  • W naszej kuchni zaczynają gościć polskie jabłka, które z produktem mlecznym, ciepłym napojem i ulubioną belVitą będą najlepszą bazą do rozpoczęcia każdego dnia!

„W jesienne poranki warto znaleźć czas na przygotowanie tego pierwszego posiłku, gdyż poprawi ono nie tylko nasz nastrój, ale będzie też dobrą bazą do rozpoczęcia dnia. belVita, jako ciastka stworzone specjalnie z myślą o śniadaniu, sprawdzą się idealnie! Jako marka będąca liderem w kategorii ciastek pożywnych, od lat obserwujemy zwyczaje śniadaniowe Polaków i kształtujemy trendy, pokazując, że ten najważniejszy posiłek może być jednocześnie szybki w przygotowaniu, pyszny i pożywny.” – mówi Ewelina Polińska – Nadra, brand manager belVita w Mondelez Polska S.A.

Do przygotowania zbilansowanego śniadania na jesienny poranek wykorzystać można ciastka zbożowe belVita Orzechy + czekolada lub belVita Pyszne Nadzienie Kakaowe & Jogurt Naturalny, produkt mleczny, porcję owoców i gorący napój. Takie połączenie to prostyi szybki przepis na udany początek dnia!

belVita Orzechy + czekolada

Zawierają 62 % zbóż, w tym 20% pełnego ziarna. 1 małe opakowanie (4 ciastka) pokrywa ponad 30% dziennego zapotrzebowania na witaminę B2, B3 oraz kwas foliowy.

belVita_Pyszne_Nadzienie_Kakaowe_Jogurt_NaturalnybelVita Pyszne Nadzienie Kakaowe & Jogurt Naturalny

Nadzienie zawiera jogurt z żywymi kulturami bakteryjnymi naturalnie obecnymi w jogurtach. 1 małe opakowanie (2 ciastka) pokrywa ponad 35% zalecanego dziennego spożycia witaminy B1, ponad 25% zalecanego dziennego spożycia magnezu i żelaza oraz 15% dziennego zapotrzebowania na wapń.

Dlaczego belVita?

  • Bo jej receptura jest wyjątkowa: Produkt zawiera pełne ziarno przynajmniej 5 rodzajów zbóż. Jest źródłem witamin, składników mineralnych i błonnika.
  • Bo jest smaczna: belVita jest dostępna w wielu pysznych smakach, między innymi: Musli z Owocami, Zboża z Mlekiem, Kakaowe, Orzechy + Czekolada lub Owoce leśne, Pyszne Nadzienie z Jogurtem Naturalnym
  • Bo jest częścią zbilansowanego śniadania i pozwala dobrze zacząć dzień: Ciastka belVita to propozycja zbilansowanego śniadania wraz z porcją owoców, niskotłuszczowym produktem mlecznym oraz ciepłym napojem.

Energia na cały poranek*

Ciastka śniadaniowe belVita mają wysoką zawartość skrobi wolno trawionej, która jest wolno uwalnianym węglowodanem. Spożycie produktów o wysokiej zawartości skrobi wolno trawionej (SDS) podnosi stężenie glukozy we krwi po posiłku w mniejszym stopniu niż spożycie produktów o niskiej zawartości SDS.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF