Na wigilijnym stole zdecydowanie prym wiodą ryby! Smażone, pieczone, po grecku, w galarecie, czy w sałatce. Tradycyjnych przepisów jest wiele, ale jeśli chcesz w tym roku zaskoczyć bliskich czymś zupełnie nowym, sięgnij po produkty do ryb marki WINIARY. Z ich pomocą kolacja wigilijna zyska całkowicie nowego, inspirującego smaku.

2

  • WINIARY POMYSŁ NA … rybę w sosie śmietanowo-koperkowym – pomoże szybko i łatwo przyrządzić pyszną rybną zapiekankę, która będzie doskonałą alternatywą dla smażonego karpia. z piekarnika. Danie przygotujesz zarówno z ryby świeżej, jak i mrożonej.
  • Sos koperkowy ze śmietanką do ryby Pomysłowy WINIARY – niepowtarzalny smak zawdzięcza doskonałej kompozycji ziół i przypraw, opartej na tradycyjnych recepturach. Doskonale podkreśli smak świątecznych ryb – zarówno tych pieczonych, duszonych, jak i smażonych. Można wykorzystać go także jako dodatek do przystawek.
  • Majonez Dekoracyjny WINIARY – jego wyjątkowy smak, doskonała jakość oraz kremowa konsystencja od lat zdobywa serca Polaków. Właśnie dlatego jest najczęściej wybieranym majonezem w naszym kraju. Doskonały do warzywnych sałatek, śledzi i dekoracji świątecznych dań.
  • Sugerowana cena detaliczna produktów:

WINIARY POMYSŁ NA … rybę w sosie śmietanowo-koperkowym – ok. 2,59 zł
Sos koperkowy ze śmietanką do ryby Pomysłowy WINIARY – ok. 2 zł
Majonez Dekoracyjny WINIARY (400 ml) – ok. 5,20 zł

Smażony karp i śledzie pod różnymi postaciami – to właśnie te rybne dania podczas Bożego Narodzenia najczęściej pojawiają się na naszym stole. Warto jednak wzbogacić świąteczny jadłospis również o inne gatunki ryb np. łososia czy tuńczyka, które zawierają wiele cennych wartości odżywczych, a przy tym idealnie prezentują się na wigilijnym stole. Marka WINIARY zachęca do kulinarnych eksperymentów z rybą w roli głównej, nie tylko podczas świąt ale i przez cały rok ze względu na to, że są nie tylko pyszne, ale i zdrowe!

Ryby są ważnym elementem zbilansowanej diety. Zalecane jest ich spożycie w ilości dwóch porcji w tygodniu, z czego przynajmniej jedna powinna mieć w swoim składzie większą zawartość tłuszczu, np. pstrąg, łosoś lub makrela – mówi Agnieszka Piskała, dietetyk marki WINIARY. To doskonałe źródło dobrych dla organizmu kwasów tłuszczowych omega-3, które wpływają korzystnie na rozwój mózgu, koncentrację. Mają także udowodnione działanie antydepresyjne.

Pomysłów na potrawy z wykorzystaniem ryb jest wiele. Miłośnikom dań z piekarnika polecamy WINIARY POMYSŁ NA … rybę w sosie śmietanowo-koperkowym. Z jego pomocą szybko zrobimy pyszną zapiekankę rybną, która będzie idealną alternatywą dla smażonego karpia. Wystarczy zapiec rybę pod warstwą pysznego sosu o kremowej konsystencji, posypać całość startym, żółtym serem i pyszne danie dla całej rodziny gotowe! Tradycyjne, bezmięsne, bożonarodzeniowe menu możemy urozmaicić również mintajem smażonym w sosie. Wystarczy pokrojone i oprószone mąką filety usmażyć na rozgrzanym tłuszczu, a następnie polać je przygotowanym wcześniej Sosem koperkowym ze śmietanką do ryby Pomysłowy WINIARY. Na wigilijnym stole nie może zabraknąć również śledzi. Możemy przygotować je tradycyjnie pod pierzynką z jabłka, cebuli, startego żółtego sera z dodatkiem Majonezu Dekoracyjnego WINIARY lub dodać do sałatki z jajkiem, szczypiorkiem i marynowanymi śliwkami. Więcej ciekawych inspiracji na dania z rybą w roli głównej znajdziemy nawww.winiary.pl.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF