Już w najbliższy weekend, grupa wybranych blogerów kulinarnych zaprezentuje swój kunszt i umiejętność komponowania smaków szerszej publiczności. Przy okazji walcząc o cenne nagrody, w ramach konkursu „BlogerChef”, którego II półfinał gościć będzie Poziom 511 Design Hotel & SPA****, nowoczesny obiekt zlokalizowany w sercu Jury Krakowsko-Częstochowskiej.

1780786_280391968778122_768609263_nGotowanie na najwyższym poziomie
BlogerChef to inicjatywa skierowana do pasjonatów gotowania, którzy swoimi kreatywnymi pomysłami dzielą się w Internecie. Wybrani na etapie zgłoszeń elektronicznych blogerzy, przy-gotowują swoje dwa popisowe dania na żywo, mając na to tylko godzinę i trzech innych bloge-rów do pomocy. Półfinały odbywają się co miesiąc, od stycznia do maja br. Finał przewidziany jest na czerwiec. Innowacyjna formuła konkursu zakłada pracę w grupie, z nutą rywalizacji. – Formuła konkursu dzięki której blogerzy konkurują ze sobą, a jednocześnie współpracują jest moim zdaniem bardzo trafiona. Pozwala na naukę i integrację, z dodatkową porcją mobilizacji jaką zapewnia perspektywa uzyskania oceny ze strony profesjonalnego jury – przyznaje Bartek Usydus, autor bloga przepisy.com.

1601567_280393275444658_2120942545_nSpotkanie z zapomnianymi warzywami
Bardzo zależy nam by każde spotkanie w ramach BlogerChefa było dla uczestników inspirującym i kształcącym doświadczeniem. By każdy wyjeżdżał wygrany – z mnóstwem nowej wiedzy i garścią niezapomnianych wspomnień – dodaje Katarzyna Szatkowska, współorganizatorka konkursu i autorka bloga wkrainiesmaku.pl. Goście II-go półfinału zostaną zaproszeni na interaktywny live cooking szefa kuchni hotelu Poziom 511. Pawła Pyra zaprezentuje jak ciekawie wykorzystać zapomniane polskie warzywa – topinambur, skorzonerę, brukiew oraz wiele innych. – Mamy sporo wspaniałych surowców, które kiedyś były w naszej kuchni obecne, a teraz niemal nie występują. Chciałbym je blogerom pokazać, by mogli je posmakować i polubić. Poszerzając tym samym swoje kulinarne horyzonty i horyzonty swoich czytelników – deklaruje Paweł Pyra.

Zapraszamy do wspaniałych hoteli!
1521248_268124606671525_1387951929_nSporą atrakcją będzie dla gości również sam pobyt w hotelu Poziom 511, który bardzo wyróżnia się na tle innych, ze względu na niecodzienną architekturę. – Myślę, że nowoczesny design, hołdujący prostym formom i funkcjonalności przypadnie do gustu uczestnikom oraz BlogerChefa. Zapraszam również do korzystania z basenu, SPA oraz świata kosmetyków Dr Ireny Eris, gdyż jesteśmy pierwszym w Polsce oficjalnym salonem partnerskim tej marki – mówi Marek Mocny, kierownik gastronomii hotelu Poziom 511. Osoby, które nie będą mogły pojawić się na Jurze Krakowsko – Częstochowskiej, będą miały okazję obserwować kolejne kulinarne zmagania blogerów. Gospodarzem marcowego półfinału jest Dwór Kombornia Hotel & SPA****, który przygotował specjalny konkurs. Do wygrania są nie tylko zaproszenia na półfinał, ale także imprezy towarzyszące – degustację w Salonie Win Karpackich oraz warsztaty tworzenia czekolady. Dokładne zasady konkursu można znaleźć na stronie: www.dworkombornia.pl/pl/wydarzenia/713-blogerchef-w-dworze-kombornia-obejrzyj-na-zywo-polfinal-konkursu.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF