Gorąca, pyszna zupa to nieodłączny element tradycyjnego polskiego obiadu. Przywołuje wspomnienia z dzieciństwa, pobudza zmysły i apetyt. Zdrowe, naturalne składniki, wyśmienity smaki prostota przygotowania – to przepis na udaną zupę!

1 (2)

W codziennym biegu nie zawsze znaleźć można czas na przygotowanie domowego posiłku, dlatego marka PROSTE HISTORIE przychodzi z pomocą wszystkim miłośnikom domowej, tradycyjnej kuchni i pysznych zup w nowoczesnym wydaniu. Zupy kremy to jeden z najpyszniejszych trendów kulinarnych ostatnich lat. Aksamitne, intensywne w smaku zupy kremy, przygotowane na bazie polskich warzyw, to propozycja na wartościowy obiad, który przyrządzisz w zaledwie kilka minut!

To pierwsza na rynku, innowacyjna mieszanka warzyw gotowych do zmiksowaniaz dodatkami w postaci grzanek czosnkowych, ziołowych i pestek dyni. Produkt możesz modyfikować wedle własnych upodobań smakowych. PROSTE HISTORIE dają pole do popisu dla wyobraźni. Do białych warzyw można dodać odrobinę boczku, a żółtykrem „podkręcić” w orientalnym stylu, dodając szczyptęchili i kurkumy. Prawdziwa siła smaku tkwi w prostocie! Spróbuj i przekonaj się, że przygotowanie pysznego i zdrowego posiłku, możliwe jest w zaledwie kilka chwil.

Zupa krem z zielonych warzyw Proste Historie kryje w sobie bogactwo smaku brokułów, cukinii, zielonego groszku i szpinaku. W opakowaniu znajdziesz całe warzywa do zmiksowania, a w oddzielnej saszetce aromatyczne i chrupiące grzanki ziołowe, które podkreślą smak przyrządzonej zupy krem.

Cena: 4,89 zł,Pojemność: 450 g

Zupa krem z białych warzyw Proste Historie to doskonała kompozycja warzyw oparta na kalafiorze, pietruszce, ziemniakach i selerze. W środku znajdują się całe warzywa do zmiksowania! Aksamitny smak delikatnych warzyw idealnie skomponuje się z grzankami czosnkowymi znajdującymi się w opakowaniu, w oddzielnej saszetce.

Cena: 4,89 zł, Pojemność: 450 g

 Zupa krem z żółtych warzyw Proste Historie to iście słoneczna kompozycja warzyw: dyni, żółtej i pomarańczowej marchwi oraz żółtej papryki. W środku znajdziesz całe warzywa do zmiksowania! Rozgrzewającą, optymistyczną kompozycję dopełniąwyraziste w smaku prażone pestki dyni, zapakowane w oddzielnej saszetce, którymi można udekorować przyrządzoną zupę krem.

Cena: 4,89 zł, Pojemność: 450 g

Inspiracje kulinarne z wykorzystaniem nowych zup kremów marki PROSTE HISTORIE

ZIELONY KREM SZCZAWIOWY

Sposób przygotowania:

Do garnka wlewamy 1,5 litra wody i zagotowujemy. Dodajemy łyżeczkę soli i cukru. Wrzucamy zamrożoną mieszankę zielonych warzyw PROSTE HISTORIE. Przykrywamy i gotujemy do miękkości około 20 minut. Miksujemy, dodajemy świeżo mielony pieprz. W oddzielnym garnuszku zagotowujemy 250 ml wody z łyżką masła i wrzucamy 100 g posiekanego świeżego szczawiu. Gotujemy przez 5 minut, mieszamy z 100 ml tłustej śmietanki i dodajemy do kremu. Krótko podgrzewamy i serwujemy z kawałkami jajek na twardo oraz koperkiem.

KREM CZOSNKOWY Z GROSZKIEM PTYSIOWYM

Sposób przygotowania:

Na wysoką patelnię wlej 1 łyżkę oleju i dodaj 2 łyżki zimnego masła. 6 ząbków czosnku przeciśnij przez praskę i wrzuć na tłuszcz. Po 2 minutach dodaj zamrożoną mieszankę białych warzyw PROSTE HISTORIE i zalej całość 1l ciepłej, przegotowanej wody. Dodaj 1 płaską łyżeczkę soli i cukru. Gotuj do miękkości warzyw przez 15 – 20 minut. Przełóż do wysokiego naczynia i zmiksuj na krem, dodając 100 g sera topionego śmietankowego. W małej misce dobrze rozmieszaj 2 żółtka wraz ze 100 ml słodkiej śmietanki. Zagotuj zupę i ciągle miksując dodaj śmietanę z żółtkami. Serwuj krem posypany groszkiem ptysiowym.

ZUPA SEROWA Z WYTRAWNĄ KRUSZONKĄ

Sposób przygotowania:

Do gotującej się 1,2l wody dodaj zamrożoną mieszankę żółtych warzyw PROSTE HISTORIE. Dodaj 1 łyżkę masła, dopraw solą i cukrem. Gotuj pod przykryciem 20 minut. Zetrzyj na drobnych oczkach 100 g ostrego sera typu grujer, morski lub emmentaler. Podgrzej 200 ml mleka, dodaj ser i całość wlej do warzyw. Zmiksuj natychmiast. Dodaj 1 płaską łyżeczkę oregano i sok z 1 cytryny. Dopraw gałką, solą i świeżo mielonym pieprzem. Serwuj posypane kruszonymi chipsami z sera. Na pył zetrzyj 80 g twardego, wysuszonego sera typu parmezan, dziugas, parmigiano. Dodaj ½ łyżeczki ostrej papryki i na teflonowej, rozgrzanej i suchej patelni wysypuj cienkie placki z sera. Zrumienione placki delikatnie odkładaj na talerz podważając je drewniana łopatką. Wystudzone chipsy możesz pokruszyć na wierzch zupy nalanej do talerza lub podać w całości.

Więcej Inspiracji kulinarnych – prostehistorie.com.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF