Arkadiusz Dziakowski –  kucharz wrocławskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool poleca:

KREWETKI Z ARBUZEM I MELONEM Z DODATKIEM MUSU TRUSKAWKOWEGO

  • Krewetki z arbuzem i melonemCzas przygotowania: 10 minut
  • Poziom trudności: łatwości

Składniki (1 porcja):

  • 3 krewetki
  • 20 g arbuza
  • 10 g melona
  • 10 g truskawek
  • 3 wykałaczki do szaszłyków

Sposób przygotowania:

Truskawki zmiksować na gładki mus. Arbuza i melona pokroić w kosteczkę, a krewetki nabić na patyki do szaszłyków i gotować 2 minuty. Polać arbuza i melona musem truskawkowym i podawać z krewetkami.

Smacznego!

Więcej przepisów na www.akademiakulinarnawhirlpool.pl

 

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF