Najnowsza propozycja Hochland Polska to nie lada gratka dla poszukiwaczy unikanych smaków! Hochlander to jedyny w swoim rodzaju ser żółty z dużymi dziurami, o kremowym smaku – to po prostu ser idealny!

Hochland plastry_HOCHLANDER_wizKtóż z nas nie uwielbia aksamitnego sera żółtego, delikatnego, o kremowym smaku, koniecznie z dziurami? Oto ser idealny w najlepszym wydaniu, któremu na pewno nikt się nie oprze. Hochlander, nowość w portfolio marki Hochland Polska, z pewnością podbije serca i podniebienia wszystkich miłośników sera. Jego delikatny, wyważony smak,  to kwintesencja serowych rozkoszy.

Ser Hochlander nie zawiera konserwantów, stanowi jednocześnie bogate źródło cennego wapnia i składników odżywczych, co jest zgodne z trendami konsumenckimi i stanowi przewagę konkurencyjną. Tę informację konsumenci otrzymują na opakowaniu, co potwierdza naturalny skład sera i wysoką jakość, której warto zaufać.

Hochlander dostępny jest w opakowaniu typu „Otwórz – zamknij”, zapewniającym plasterkom świeżość i pełen aromat przez długi czas. Krótki opis smaku na opakowaniu pozwala na szybkie zapoznanie się z podstawową charakterystyką sera. Dodatkowym atutem są soczyste kolory opakowania i apetyczna propozycja podania. Wygodny sposób przechowania, wyjątkowy, jedyny w swoim rodzaju kremowy  smak i kultowa „dziurawa” formuła sprawiają, że ser Hochlander chce się jeść o każdej porze – w domu i poza nim. Ser można zabrać do pracy, w podróż, na piknik czy spotkanie przy grillu. Hochlander będzie królować na kanapkach i przekąskach, zaspokajając apetyt na serowe co nieco!

Cena rekomendowana sera Hochlander to 4,59 PLN za opakowanie jednostkowe 150 g (7 plasterków).

———————————————————————-

Przepisy na wyjątkowe kanapki z serem Hochlander

Hochlander to jedyny swoim rodzaju ser, który pokochają wszyscy! Autorem przepisów dla niej, dla niego i dla najmłodszych jest Marcin Budynek – kreator smaku, założyciel oraz  właściciel Akademii Kulinarnej. Jego specjalnością jest kuchnia Polska w nowatorskim wydaniu. Inspiracje czerpie z bogactwa natury, dlatego też często w swojej kuchni wykorzystuje produkty regionalne. Doświadczenie zawodowe zdobywał m.in. w Hiszpanii, Włoszech, Francji, Anglii, Chile i RPA. Założyciel i członek Klubu Szefów Kuchni.

Hochlander na romantycznej kanapce dla niej!

1Składniki:

  • Chleb żytni na zakwasie 2 kromki
  • Ser Hochlander 2 plasterki
  • Pasta guacamole 60 g
  • Orzechy włoskie 4 szt
  • Kiełki słonecznika/ tymianek cytrynowy

pasta guacamole

Składniki:

  • 1/2 awokado
  • 1 łyżka oliwy
  • Ząbek czosnku
  • 20 ml soku z limonki
  • Sól morska

Sposób przygotowania:

Składniki na guacamole miksujemy na jednolitą masę – na koniec doprawiamy do smaku solą morską oraz pieprzem grubo mielonym.

Sposób podania:

Chleb smarujemy pastą, układamy zwinięty w rulonik plaster sera Hochlander, dodajemy orzechy włoskie. Kanapkę dekorujemy kiełkami oraz ziołami.

Smacznego!

Hochlander na kanapce pełnej smaków dla niego!

2Składniki:

  • Ciabata 1 szt
  • Ser Hochlander 4 plasterki
  • Sałata rzymska
  • Humus
  • Grillowana pierś z kurczaka
  • Bakłażan, cukinia, pomidor, czerwona cebula

Humus:

Składniki (na 2 porcje):

  • 1 szklanka ugotowanej cieciorki
  • 2 łyżki pasty tahini
  • Sok wyciśnięty z 1 cytryny (ok 4 łyżki soku)
  • 1-2 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki mielonego kuminu
  • Sól morska
  • 2 łyżki oliwy
  • Woda – do uzyskania odpowiedniej konsystencji

Sposób przygotowania humusu:

Składniki miksujemy ze sobą na gładką konsystencję.

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka przyprawiamy solą, pieprzem, kuminem i papryką wędzoną, następnie grillujemy wraz z warzywami na ładny rumiany kolor.

Ciabatę kroimy w pół, smarujemy humusem. Układamy sałatę rzymską, grillowane warzywa, ser żółty Hochlander, plasterki piersi z kurczaka. Całość dekorujemy świeżymi ziołami

Smacznego!

Hochlander na kanapce na słono dla dzieci!

3Składniki:

  • Słodka bułeczka 1 szt
  • Ser Hochlander 2 plasterki
  • Sałata masłowa 2 liście
  • Masło 10 g
  • Pomidor 2 plasterki
  • Szczypiorek 10 g

Sposób podania:

Bułkę tniemy w pół, smarujemy masłem, układamy sałatę, ser Hochlander, pomidor, wierzch posypujemy szczypiorkiem.

Smacznego!

Hochlander na kanapce na słodko dla dzieci!

4Składniki:

  • Chałka 80 g
  • Domowa konfitura truskawkowa 40 g
  • Ser Hochlander 2 plasterki
  • Do dekoracji: truskawki, listki bazylii lub mięty

Sposób podania:

Chałkę tniemy w pół, smarujemy konfiturą, następnie układamy ser żółty Hochlander. Całość dekorujemy świeżymi truskawkami oraz listkami bazylii lub mięty.

Smacznego!

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF