Składniki dla 4 osób:Grillowane_mieso_ze_szpinakiem

  • plastry filetu z indyka lub kurczaka
  • 2 garście szpinaku lub 4 porcje mrożonego
  • pół opakowania dowolnego serka topionego SERTOP
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz

 

Przygotowanie. Filet delikatnie rozbijamy tłuczkiem, solimy, pieprzymy i podsmażamy kilka minut na patelni z obu stron. Zdejmujemy z ognia i na tej samej patelni podsmażamy szpinak z pokrojonym drobno czosnkiem, który następnie solimy, mieszamy z serkiem topionym i wykładamy na porcje filetów. Całość zawijamy w folię i grillujemy lub pieczemy w piekarniku przez ok. 10-15 minut.

 

Więcej przepisów na: www.sertop.com.pl

 

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF