Składniki dla 4 osób:S-3

  • 2 bakłażany
  • opakowanie dowolnego serka topionego SERTOP
  • sól, pieprz
  • 1 szklanka sosu pomidorowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • świeże liście bazylii

 

 

Przygotowanie. Bakłażany myjemy i kroimy w 1cm plastry. Oprószamy solą i odstawiamy na ok. 20 minut, aby zmiękły. W tym czasie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę oraz czosnek a po 5 minutach dodajemy do nich sos pomidorowy. Sos doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy serek topiony i gotujemy na małym ogniu, aż zgęstnieje. Bakłażany owijamy folią i grillujemy ok. 20 minut. Na talerzu układamy porcje bakłażanów polane porcją sosu pomidorowego i łyżką oliwy. Dekorujemy liśćmi bazylii.

 

Więcej przepisów na: www.sertop.com.pl

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF