Wspólne gotowanie w domu to coraz popularniejszy sposób na spędzanie czasu w gronie przyjaciół. Jest to okazja do spotkania i dobrej zabawy, ale również świetny sposób na ciekawe spędzanie wolnego czasu i wymianę doświadczeń. Wieczór zaś zawsze zwieńczony pyszną ucztą złożoną ze wspólnie przygotowanych potraw. Ważne jest abyśmy przygotowując potrawy używali produktów najwyższej jakości. Do smażenia, pieczenia i gotowania najlepszym wyborem będzie Rama Culinesse!

 

Spotkanie z przyjaciółmi i wspólne gotowanie – świetny sposób na spędzenie piątkowego
lub sobotniego wieczoru. Menu przygotowane, składniki kupione czas zabrać się do dzieła! Siekamy, kroimy, obieramy, szatkujemy, a następnie gotujemy, smażymy, pieczemy… Zdecydowanie potrzebujemy więc odpowiedniego tłuszczu.
Wbrew utartym opiniom, tłuszcze są niezbędnymi elementami zbilansowanej diety. Musimy jednak uważać na rodzaj i jakość tłuszczów, które wybieramy. Z reguły, na co dzień spożywamy zbyt wiele „złych” nasyconych tłuszczów pochodzenia zwierzęcego, które powinniśmy zastępować, zawierającymi niezbędne kwasy tłuszczowe Omega 3 i Omega 6, wysokogatunkowymi olejami roślinnymi lub margarynami.
Do gotowania, pieczenia, smażenia wypróbujmy więc Ramę Culinesse, która
w 73% składa się z oleju rzepakowego, a także z olejów słonecznikowego
i kukurydzianego. Dodatkowo dostarcza naszemu organizmowi niezbędnych witamin A i D, które w olejach nie występują, oraz witaminę E. Witaminy te są trwałe i nie ulegają rozkładowi w czasie smażenia dzięki czemu także nasze danie, przygotowane przy użyciu Ramy Culinesse będą je zawierać.
Wiele osób, szczególnie mało doświadczonych w kuchni, smażąc na oleju czy oliwie z oliwek ma często problem z oceną temperatury tłuszczu, na którym będą smażyć. Jest to istotne, ponieważ jeśli tłuszcz jest za mało rozgrzany, podczas smażenia w znacznie większym stopniu wnika on w głąb potrawy, zwiększając jej kaloryczność. Przeoczenie właściwego momentu spowoduje zaś spalenie tłuszczu i wytworzenie niekorzystnych dla zdrowia związków. Używając Ramy Culinesse nie mamy takich dylematów. Wiemy, że po zniknięciu pęcherzyków powietrza tłuszcz ma odpowiednią temperaturę i jest gotowy do smażenia. Dzięki temu nasze potrawy zyskają apetyczną rumianą skórkę, a smażone mięso będzie pyszne i soczyste.
Rama Culinesse nie brązowieje na patelni, ma doskonały, łagodny smak a co najważniejsze nie pryska przy smażeniu!  Rama Culinesse to najlepszy wybór na wspólne gotowanie!

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF