Łazanki można przygotować na wiele sposobów. Jednak najczęściej przyrządza się je na ciepło z kapustą i grzybami. Dla osłody można szybko przygotować słodką wersję Łazanek z makiem, miodem i bakaliami. Niezależnie od tego, z czym podane – Łazanki od Czanieckich Makaronów zawsze smakują wybornie.

 

Łazanki na zimowe chłody…

Zimą możemy odpieczętować zapasy suszonych grzybów, które zgromadziliśmy po jesiennych, leśnych wędrówkach. Aromatyczne borowiki czy podgrzybki można wykorzystać do sporządzenia wykwintnych Łazanek z kapustą i grzybami, które często goszczą na wigilijnym stole. Wystarczy połączyć ugotowane al dente Łazanki z wcześniej przygotowaną kapustą, zasmażoną z grzybami, cebulą i przyprawami. Łazanki od Czanieckich Makaronów podane w ten sposób z samodzielnie zebranymi grzybami sprawią, że nawet w zwykły dzień poczujemy świąteczny nastrój.

…lub dla osłody

Na zimową chandrę najlepiej sprawdzają się słodkie desery, które w mig poprawiają samopoczucie. Solidna porcja Łazanek z makiem, miodem i bakaliami przegoni zły nastrój i pozwoli choć na chwilę zapomnieć o mroźnej, szarej zimie. Ten krzepiący deser z Łazankami można także podać podczas przyjęcia dla gości bądź na podwieczorek w trakcie kinderbalu. Dzieci z pewnością zasmakują w słodkiej wersji Łazanek. Wystarczy ugotować Łazanki od Czanieckich Makaronów i połączyć je z masą makową. Ulubione bakalie i kilka łyżek miodu dodadzą całości nuty słodyczy.

Makaron Łazanka firmy Czanieckie Makarony jest przygotowywany wg tradycyjnej receptury makaronów 5 – jajecznych. Dodatek semoliny sprawia, że Łazanka trudniej się rozgotowuje i jest bardzo sycąca.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF