Składniki na 4 porcje:

  • 400g makaronu świderki Arrighi
  • 6 łyżek Pesto alla Genovese Grand’Italia
  • 300g wędzonego łososia
  • 1 posiekana cukinia
  • 1 garść świeżej bazylii
  • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
  • 100 g startego parmezanu

fusilli_z_lososiem_i_pesto_smallSposób przygotowania:

Ugotuj makaron al dente w osolonej wodzie. Na oliwie z oliwek zeszklij cukinię. Dodaj odcedzony makaron, łososia i pesto i dokładnie wymieszaj na wolnym ogniu. Fusilli podawaj z bazylią i posypane parmezanem.

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska

Podziel się na:
  • Facebook
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik
  • PDF